Home News Helloween planiraju snimiti novu pjesmu s Kiskeom i Hansenom

Helloween planiraju snimiti novu pjesmu s Kiskeom i Hansenom

by Mislav Mihaljević
izvor: službeni FB benda

U nedavnom intervjuu za španjolski “Metal Journal”, Michael Weikath, gitarist njemačkih Power Metal legendi Helloween, progovorio je o nekim stvarima vezanima uz objelodanjenu “Pumpkins United” turneju.

Već smo ranije spomenuli kako je to turneja na kojoj će Helloween s bivšim članovima Michaelom Kiskeom (vokal), Kaijem Hansenom (gitara) i sadašnjim pjevačem Andijem Derisom i gitaristom Saschom Gerstnerom izvesti materijal Helloweena prožet kroz preko tri dekade postojanja benda. Progovorio je i o eventualnom novom materijalu koji bi ta postava mogla stvoriti.

“Postoji ideja za snimanjem barem jedne pjesme. Osobno, mislim da bismo trebali čak snimiti i više, da to bude kao nekakav EP. No, prije toga, imamo dosta stvari za odraditi i provjeriti kako bi sve bilo spremno do prvog najavljenog nastupa u Mexico Cityju. Kako god okrenemo, čeka nas puno posla.”

Takva kolaboracija sadašnjih i bivših članova je još u samom začetku. Weikath kaže kako niti jedna glazbena ideja za tako nešto nije stvorena. “Michael Kiske trenutno radi na svom solo albumu, tako da sumnjam da ćemo tako brzo krenuti s radom. Možda ako Kai Hansen stvor neki riff, možda Andi Deris spremi štogod, a možda i naš basist Markus Grosskopf smsli nešto odlično. Nećemo se odlučiti tako dugo dok cijela ekipa ne bude zadovoljna izjavi kako je to baš to.”

Osim snimanja samo jedne pjesme, članovi Helloweena razglabali su i o cjelokupnom albumu koji bi eventualno mogli zajedno stvoriti. Sve bi to bilo moguće, kako Weikath navodi, da nisu ekstremno lijeni. “Kai Hansen, Michael Weikath i Michael Kiske najveće su ljenčuge koje je Helloween ikad imao. Deris tvrdi da je on ekstremno lijen, ali nije. S nama trojicom se ne može mjeriti.”

Osim pošalica, Michael Weikath ispričao je i kako je ideja o “Pumpkins United” turneji potekla od Kaija Hansena, te kako su ju Markus Grosskopf i on prvotno odbili zbog pretrpanog rasporeda. Nakon dugih razgovora, pregovora, polemika i zajedničke “Hellish Rock” turneje Helloweena s Gamma Rayjem, stvari su se pokrenule. Najveći izazov, prema njegovim riječima, bio je Michael Kiske. Weikath ga je susreo na jednom festivalu u Francuskoj nakon godina i godina razdvojenosti. “Imao sam whiskey u jednoj ruci, cigaretu u ustima i točio si još jedan whiskey u drugu čašu. Tada sam ga susreo i rekao mu sve što mi je bilo u glavi i zašto se sve izdogađalo. Michael Kiske mu je odratio: “Možda sam ti i oprostio, tko zna. Možda da popričamo kad budeš malo manje sabijen.” Weikath nastavlja: “Rekao sam mu da to ne progovara alkohol iz mene, već uzbuđenje. Izrekao sam mu ideju koju ima Kai o zajedničkoj turneji i čekao njegov odgovor. Dalje vam ne moram puno pričati. Vrijeme će pokazati rezultate toga našeg razgovora.”

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: