Home News Gravehuffer uskoro izdaju EP “Your Fault”

Gravehuffer uskoro izdaju EP “Your Fault”

by Mislav Mihaljević

Stigla nam je vijest kako crust metal bend Gravehuffer iz Joplina (Missouri, SAD) uskoro izbacuju van svoje glanc novo izdanje od 11 pjesama pod nazivom “Your Fault”. U obliku vinila će ga izdati za Swamp Metal Records ove zime, kao i verzije na CD-u i kazeti koje će izbaciti Reality Impaired Recordings.

Planirani datum izlaska EP-a najavljen je za 3. ožujka 2017.

Za obje vrste izdanja bit će omogućen digitalni download.

Gravehuffer (prvotno nazvani Krom) započeli su svoje djelovanje u kolovozu 2008. Trojica članova, Mike, Larry i Ritchie bili su crust-punk bend po imenu Initial Detonation, dok je James bio dio benda koji se zvao H.R.B. Initial Detonation izdali su dva demo albuma i odsvirali dvije turneje. Nakon toga su se skupili Mike, Larry i James pa osnovali sastav Aether Bunny. Ritchija su kontaktirali nakon što se Aether Bunny raspao i tu njih četvorica stvaraju Krom, bend koji je više išao u pravcu metala. Zvuk im se mogao opisati kao N.W.O.B.H.M. koji se susreće s ranim Earache izdanjima. Scena u njihovoj sredini je raznolika, ali malo bendova svira bržu glazbu. Inicijalno im nije bio cilj da odudaraju od drugih, ali se upravo to I dogodilo. Da bi najbolje opisali sami sebe, citiraju legendarnog Roba Halforda: “Glasni smo, smrdimo i za neke ljude smo uvredljivi.

Zasada iza sebe imaju 28 autorskih pjesama koje su totalna makljaža, a stilski se kreću od brzog grindcorea do svojevrsnog sludgy doom okvira. Pojavili su se i na nedavno izdanoj vinil kompilaciji “Horrific Unholy Noise” gdje se nalazi samo brutalno žestoki grind/death bendovi. Također, u tijeku stvaranja je i “Horrific Unholy Noise Vol. 2” gdje će se opet naći i Gravehuffer s dvije svoje pjesme.

Za sve vas koji želite Gravehuffer istražiti još detaljnije:

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: