Home News Gojira ima novi spot sniman toplinskom kamerom

Gojira ima novi spot sniman toplinskom kamerom

by Mislav Mihaljević

“The Cell”, novi video spot francuskih progressive metalaca Gojira dostupan je javnosti. U producentskoj ulozi zatekao se Drew Cox, koji je zamislio Gojiru u razarajućem i dinamičnom performansu, a sve to zabilježenom je toplinskom kamerom.

Gojira, odnosno njeni članovi bili su nominirani u dvije kategorije na ovogodišnjoj dodjeli Grammy nagrada i to u kategoriji za najbolju metal izvedbu s pjesmom “Silvera” i za najbolji rock album za koju  su bili nominirani s albumom “Magma“.

Predvodnik Gojire,  Joseph Duplantier tom je prigodom izjavio: “Kada smo počeli s bendom, svirali smo veoma intenzivni thrash i death metal, a ja većinom growlam proteklih dvadeset godina, tako da nisam ni očekivao nekakvu nagradu. Nisam nikada ni shvatio koncept toga da smo uopće nominirani za Grammy.

Također je rekao i kako svježa događanja s Grammyja neće utjecati na glazbeni i tekstualni pristup Gojire na idućem albumu koji bude došao iza izdanja “Magma”, koje zvuči najkomercijalnije od svih dosadašnjih njihovih uradaka. “Sve je to super, ali to nije kao da vam Bog govori jeste dobri u tome što radite ili ne. To je samo Grammy.” – zaključuje Duplantier.

Gitarist Metallice, Kirk Hammet, pohvalio je novi album Gojire izjavivši kako je to najbolja stvar koju je čuo u zadnje vrijeme: “Obožavam njihov novi album. Mislim da je nevjerojatno umjetničko djelo. Heavy je, ima super vibru i izaziva u čovjeku osjećaje. Ima sve što čovjek želi čuti – izvrsne kompleksne ritmove, odlično bubnjanje, jake riffove i zanimljive pjesme.

Album “Magma” izdan je u lipnju prošle godine za Roadrunner Records.  Snimljen je u Silver Cord Studio koji se nalazi u Queensu, New York.

Na upit što “Magma” znači za njega, Joseph kaže: “Za mene je magma primarna energija. To je krv našeg planeta. Vruća je. Opasna je. Strah i trepet. To je glazba koju sviramo. Fuzija vatre i elektriciteta. To je sve ono što želimo izraziti kroz glazbu.  Upravo to znači za mene.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: