Home News Glazbeni noviteti od jučer

Glazbeni noviteti od jučer

by Vjeran

Donosimo kratak pregled jučer objavljenih albuma. Izdvajamo: Torche, The Agonist, Pelican, All That Remains, Ensiferum, Carach Angren, Keep Of Kalessin, Necrowretch te Ruby The Hatchet.

coveere

The Agonist – Eye Of Providence

Žanr: Melodic Death Metal

Država: Kanada

Izdavačka kuća: Century Media

Za one koji nisu još nisu upoznati s radom ovoga benda, treba naglasiti da je njihova bivša pjevačica trenutno „pjeva“ u Arch Enemy-u. No za one koji su pak fanovi ovoga benda vrijedi naglasiti da se nova pjevačica (Vicky Psarakis) odlično snašla u ulozi vokala, te na novom materijalu  zvuci perfektno. Uživajte .

theagonisteyecd
All That Remains – The Order Of Things

Žanr: Metalcore

Država: Boston, SAD

Izdavačka kuća: Razor & Tie

ATR je na ovom izdanju pokazao malo nježniju stranu, očito je da su poslušali kritike struke te su izbacili politički nastrojene tekstove koji su prije predstavljali određeni problem. Mogu reći jedan od bendova kojega se ne inače shvaća ozbiljno, što se nikako ne može reći za ovaj materijal koji je više nego dobar.

all-that-remains-the-order-of-things
Ensiferum – One Man Army

Žanr: Epic Folk Metal

Država: Finska

Izdavačka kuća: Metal Blade

Povratak nordijskih ratnika u velikom stilu, album je jednostavno veličanstven. Kada bi netko pitao definiciju Epic Folka, sada slobodno  možemo odgovoriti jednom riječju: Ensiferum.

ensiferumonemanarmycd
Carach Angren – This Is No Fairy Tale

Žanr: Symphonic Black Metal

Država: Nizozemska

Izdavačka kuća: Season Of Mist

Momci s kojima smo napravili ekskluzivan intervju, donose nam materijal koji odiše originalnošću i netipičnim pristupom Black Metalu. Njihov poseban pristup čini album odličnim izborom, a i krase ga “zli” tekstovi.

 carachangrenf
Keep Of Kalessin – Epistemology

Žanr: Blackened death metal

Država: Norveška

Izdavačka kuća: Indie

Rame uz rame sa gore spomenutim Carach Angren-om. Album odiše različitim primjesama, od Epica, folka, blackeneda do symphonica.

Svakako ga poslušati.

Keep of Kalessin - Epistemology
Necrowretch – With Serpents Scourage

Žanr: Death Metal

Država: Francuska

Izdavačka kuća: Century Media

Album odiše štihom old-school death metala. Tehnički sažet, jako agresivan,pogotovo u segmentima blast-beat  ritma. U određenim pjesmama naginje Black metalu, zvukom jako blizak Burzumu i Mayhemu.

635560642534701218
Pelican – The Cliff EP

Žanr: Post-Metal

Država: Evanston, Illinois, SAD

Izdavačka kuća: Southern Lord

Općenito je shvaćanje da Post-Metal bendovi ne koriste vokal, ali ako ga koriste onda je to duboki, rijetko prepoznatljiv growl. Ekipa iz Pelicana se očito ne bih složila s takvim stavom, jer su na ovom albumu snimili određene pjesme ne koristeći growl već clean, što prvenstveno pridonosi osjećaju apokalipse i nečega što lagano nestaje kao nošeno vjetrom.

pelicanthecliff-620x400
Ruby The Hatchet – Valley Of The Snake

Žanr: Doom

Država: Philadelphia, SAD

Izdavačka kuća: Tee Pee

Karakterističan zbog ženskog vokala koji lagano vuče u mističnost. Kombinacija Black Sabbath-ovske distorzije/ fuzza, u dodatak syntha djeluje ovisnički,jednostavno unikatan album.

Ruby-The-Hatchet
Torche – Restarter

Žanr: Thunder Pop

Država: Miami, Florida

Izdavačka kuća: Relapse

Jedna riječ: Sludge, sludge, sludge… sludge. Gitare naprosto grme, vokali su savršeno pogođeni, jednostavno predobro. Ovaj bend je poznat po eksperimentiranju s različitim žanrovima, od melodic pop-a pa sve od post -rocka , što se možda nekima nije svidjelo jer nije dovoljno heavy ili što već?. Za kraj ću samo reći kako je ovaj album na tragu Mastodonove ere sludgea. 😀

Torche – Restarter

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: