Home ReviewsConcerts Izvještaj: Giljotina, Frankenstein, kostimi, plesačice, električne stolice = Alice Cooper

Izvještaj: Giljotina, Frankenstein, kostimi, plesačice, električne stolice = Alice Cooper

by Vjeran

Alice-Cooper-19Što napisati o nastupu legendarnog Alice Coopera a da nije napisano već milijun puta…

Kako opisati kataklizmički udar rock and roll energije koji je kolao Halom Tivoli? Specijalne efekte i igru svjetala koja su reagirala na svaki pokret gospodara teatra…

Onaj subjektivni dojam fana koji nakon gotovo 2 sata koncerta izlazi iz dvorane potrganog grla s osmijehom na licu.

Mislim da i nije moguće opisati riječima audio vizualni spektakl koji Cooper zajedno sa svojim bendom, iako već u poznim godinama, izvodi s toliko strasti i energije ali pokušati ću napisati kratki rezime koncerta.

Zavjesa je pala i uz prve taktove pjesme “Black Widow” pojavljuje se crna silueta u plaštu. Poput dobro podmazana stroja zaredali su se bezvremenski hitovi  No More Mr. Nice Guy, Under My Wheels i Billion Dollars Baby  …

Nakon pjesme Long Way to Go uslijedila je Woman of Mass Distraction  tijekom koje je Alice izveo show s odličnom gitaristicom Nitom Strauss koja je produženom solažom bacila publiku na koljena dok se ostatak benda povukao na kratku pauzu nakon koje su publiku zapalili velikim hitom Poison.

Tada je započeo pravi show po kojem je Cooper poznat. Giljotina, Frankenstein, kostimi, plesačice, električne stolice pratili su pjesme Halo Of Flies, Feed my Frankenstein, Cold Ethyl, Only Woman Bleed, Guilty, Ballad of Dwight Fry, Killer, I Love The Dead…

Posljednji dio showa Alice je posvetio preminulim prijateljima glazbenicima odsviravši Pinball Wizard grupe the Who, Fire Jimija Hendrixa, Suffragette city Davida Bowieja te Ace of Spades gupe Motorhead.

Uslijedila je I’m Eighteen te mješavina pjesme Schools out i Another brick in the wall Pink Floyda s kojom je Alice službeno završio koncert.

Nakon glasnog skandiranja publike bend se vratio te za bis izveo Elected tijekom koje su plesači s maskama određenih američkih kandidata za predsjednika izveli mali show.

Set lista:

 1. The Black Widow
 2. Public Animal #9
 3. No More Mr. Nice Guy
 4. Under My Wheels
 5. Billion Dollars Baby
 6. Long Way To Go
 7. Woman Of Mass Distraction
 8. Poison
 9. Halo Of Flies
 10. Feed my Frankenstein
 11. Cold Ethyl
 12. Only Woman Bleed
 13. Guilty
 14. Ballad of Dwight Fry
 15. Killer
 16. I Love The Dead
 17. Pinball Wizard
 18. Fire
 19. Suffragette City
 20. Ace Of Spades
 21. I’m Eighteen
 22. School’s out/Another Brick in the Wall

Bis:

 1. Elected

Tekst: Leon Zambon

You may also like