Home News Geoff Tate će proizvesti vino za europsko tržište

Geoff Tate će proizvesti vino za europsko tržište

by Vjeran

Geoff Tate će proizvesti vino za europsko tržište

Operation Mindcrime vine pola

Bivši frontman banda Queensrÿche Geoff Tate, koji trenutno predvodi svoj novi projekt Operation: Mindcrime, najavio je izlazak svog vina Insania za europsko tržište. Surađivati će sa Friedhelmom i Annom Rinklin iz vinarije Rinklin s ciljem da na tržište izbaci vrhunsko bijelo vino.

Vinarija Rinklin nalazi se u malom selu Eichstetten koje je smješteno na istočnom dijelu Kaisersthul brda u Njemačkoj. Farma postoji još od davne 1713. godine te je bila među začetnicima organskog uzgoja u Njemačkoj.

Insania je organsko bijelo vino koje se dobija iz sorte sivoga pinota to jest sivog burgundca.

O svom novom poduzetničkom pothvatu Geoff kaže: “Uvijek sam volio njemačka bijela vina, a Rinklin vina su doista jedna od najboljih.”

Geoff se odlučio na suradnju sa Rinklin vinarijom jer je pod dojmom da je ljudima koji su uključeni u proizvodnju stvarno stalo do kvalitete njihovog vina, prilikom koje namjerno reduciraju prinos grožđa kako bi povećali kvalitetu samog proizvoda. Na taj način vino dozrijeva prirodno, sa minimalnim učešćem tehnologije i ljudskog faktora.

Geoff dodaje: “Rinklin vina su izvorni produkt prirode sa svim prirodnim varijacijama te upravo zato posebno ističu ove varijacije kod proizvodnje, što sama vina čini uzbudljivijima. Upravljaju vinarijom tradicionalno prema starom zanatu koji se vodi po načelu da priroda pruža sve što je potrebno dobrom vinu.

Američke verzije Geoffovog crnog i bijelog vina, također pod nazivom Insania, puštane su u prodaju svake godine počevši sa berbom 2007. Vina za američko tržište proizvodila je Holly Turner iz Three Rivers Winery, smještenoj u gradu Walla Walla, u saveznoj državi Washington. Geoffova američka verzija Insanie je skoro pa skroz rasprodana, sa pokojom bocom crnog vina kod samog proizvođača te par sanduka raštrkanih po vinotekama u Californiji.

Inače album “The Key”, prvi u najavljenoj triologiji već spomenutog novog benda Geoff Tatea, izdan je 18. rujna putem Frontiers Music Srl. Na albumu su se okupila neka zvučna imena koja su dobro poznata u metal zajednici, kao što su basisti David Ellefson (Megadeth) i John Moyer (Disturbed, Adrenaline Mob), bubnjari Simon Wright (AC/DC), Scott Mercado (Candlebox) i Brian Tichy (Billy Idol, Ozzy Osbourne), gitaristi Kelly Gray (Queensrÿche) i Scott Moughton (solo bend Geoff Tatea), klavijaturist Randy Gane (Myth) te vokal Mark Daly (The Voodoos).

Operation: Mindcrime će nastupati u 6. prosinca u Vintage Inustrial Baru u Zagrebu.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: