Home News Geezer Butler: Ozzy je bio skins kada smo oformili Black Sabbath

Geezer Butler: Ozzy je bio skins kada smo oformili Black Sabbath

by Vjeran

Ozzy Osbourne young1

Black Sabbath basist Geezer Butler govori kako je u vrijeme formiranja benda, Ozzy je bio skinhead. U to vrijeme, ekipa je operirala pod imenom Rare Breed, koji je trajao samo nekoliko koncerata.

Ozzy Osbourne youngGeezer priča za CRR: ”Ozzy je živio samo dvije ulice dalje od mene i često sam ga viđao. Išao je u istu školu kao i Tony Iommi. Uglavnom, živjeli smo stvarno blizu jedan drugoga. Čuo sam da je tražio bend u glazbenom dućanu, ni sam ni znao da je to bio on, otišao sam do njegove kuće i to je stvarno bio Ozzy. U to vrijeme je bio skinhead pa sam si mislio: ‘Ovo neće raditi.’ U to vrijeme su skinheadi bili jako u soulu i reggae glazbi. Uglavnom, volio je Robert Johnsona i blues pa smo se skupili i oformili Rare Breed.”

”Kada smo to riješili, počeli smo tražiti bubnjara pa smo otišli do Tonyeve kuće da ga priupitamo dali zna ikoga i igrom slućaja, Bill Ward je bio tamo. Bill je rekao da će se pridružiti našem bendu ako će i Tony ići i tako je bend bio oformljen.”

I pričajući o Wardu, Geezer nadodaje da razlog Billovog apstiniranja iz Black Sabbatha nema ništa sa novcem, iako je bubnjar citirao financijske i ugovorne probleme kao glavni faktor.

Basista kaže: ”Dublje je od novčanih problema. Nema zapravo uopće veze s novcem. Pitanje je dali on uopće može ići na turneje ili ne. Na 13 turneji, on nije bio prisutan jer je tjedan prije morao ići na veliku operaciju. Da je bio s nama, morali bi smo otkazati turneju. Već dulje vrijeme nije dobro. Već je imao nekoliko srčanih udara. Morate se sukobiti sa činjenicom da kad ste u našoj dobi i ako niste stvarno, stvarno dobrog zdravlja nećete izdržati na cesti. Težak je to život. Biti na stageu je najlakši dio. Putovati i sve ostalo je zapravo težak dio. Mislim da Ozzy nije mislio da Bill to može izdržati. Zasigurno prvi dio nikako jer je bio u bolnici. Ne možemo otkazivati turneje zato što naš bubnjar više nije u stanju svirati.”

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: