Home News Forever And A Day se pridružuje proslavi 50 godina Scorpionsa

Forever And A Day se pridružuje proslavi 50 godina Scorpionsa

by Vjeran

Forever And A Day se pridružuje proslavi 50 godina Scorpionsa

scorpionsNjemački hard rock/ heavy metal veterani Scorpions nastavljaju sa proslavom pedeset godina postojanja sa dokumentarnim filmom “Forever And A Day”.

Film prikazuje povijest jednog od najutjecajnijih bendova u povijesti glazbe, prateći ih tokom 18 mjeseci sa pogledom iznutra na dinamiku koja im je pomogla da ostanu na samom vrhu metal zajednice.

Filmašica Katja von Garnier je pratila bend tijekom njihove Final sting turneje, originalno zamišljene kao oproštajne turneje sa koncertima diljem svijeta od Bankoka preko Los Angelesa do Moskve. Rezultat je dokumentarac “Forever And A Day”, pokretni portret njihove jedinstvene povijesti, upakiran sa interesantnim detaljima i sjećanjima članova benda, kulminirajući sa odlukom benda da odustanu od planova o umirovljenju. Pjevač Klaus Meine je izjavio da će ovo biti specijalan film za sve obožavatelje grupe.

Naslov “Forever And A Day” naglašava filozofiju benda od samih početaka. Osamdesetih godina ta filozofija je bila umotana u slogan Don´t stop at the top ( u prenesenom značenju: nikad ne sijedi na lovorikama). Članovi benda su jednom rječju putnici koji uvijek traže nove izazove i savladavaju sve poteškoće koje im se nađu na putu.

Bend je osnovan 1965. godine u Hannover-u i pripadali su prvom valu metal bendova sedamdesetih. Album prvijenac Lonesome Crow izašao im je 1972. godine. Status zvijezda dosežu s albumima Lovedrive, Virgin Killer i Animal Magnetism, a u osamdesetima sa albumima Love At First Sting i Blackout dolaze u sam vrh svih relevantnih svjetskih top ljestvica.

Bend se trenutno nalazi na “Return To Forever 50th Anniversary Tour” kojom će obići četiri kontinenta. Za ove slavljeničke nastupe Scorpionsi su pripremili miks svojih hitova, himni, balada i sve vremenskih klasika. Zaželimo Scorpionsima sretnih prvih pedeset godina i neka nam podare još puno odličnih albuma.

Scorpions

You may also like