Home ReviewsConcerts Folk metal divljanje u tvornici

Folk metal divljanje u tvornici

by Vjeran

Folk metal divljanje u tvornici

Korpiklanni, Arkona, Stribog @ Vintage 4.11.'15-3894Tvornica je za Zagrebačku publiku pripremila velik folk metal događaj. Ugoščujući 2 velika imena folk metala sa podrškom zagrebačkog benda Stribog, zabava je bila osigurana. Finskim folk metal veteranima, Korpiklaani, ovo nije prvi put u hrvatskoj, a Arkona je trebala svirati na infamoznom Underwall Festivalu što i nije prošlo uspješno. Napokon, dobili su priliku hrvatskoj publici prikazati što znaju sa vrlo dobrim društvom na stageu.

Korpiklanni, Arkona, Stribog @ Vintage 4.11.'15-3751Počinjući u pola 8, Stribog je vrlo efektno i ambiciozno odradio svoj set, najavljujuči novi album i predstavljajući potpuno nove pjesme u kombinaciji sa pjesmama sa njihovog debitantskog albuma. Najveći odgovor publike je došao na pjesmu Dom, koju su vrlo pozitivno prihvatili. Svoj relativno kratki nastup su završili malo prije 8, a pripreme za Arkonu su počele.

U pola 9, polako su se na stage počeli pojavljivati članovi ruske Arkone na ogromno zadovoljstvo publike. Najveće veselje je uzrokovao dolazak vokalistice Mashe Arkhipove koja je vrlo energetično otvorila nastup sa pjesmom Yav. Cijeli nastup se je sastojao od njihovih najpopularnijih pjesama u kombinaciji sa nekolicinom sa najzadnjijeg albuma. Publika je bila oduševljena poznatim zvukovima pjesama Od Serdtsa K Nebu, Liki Bessmertnykh Bogov i druge, a isplati se i napomenuti da su stvari kao Goi, Rode, Goi! pokretale brutalne, rasplesane mosheve. Pjesma Stenka Na Stenku je pokazala svu silinu tog staroslavenskog obićaja počinjuči wall of deathom i moshem koji se održao skoro do kraja pjesme. Set su završili pjesmom Yarilo.

Napokon, na stage dolaze zvijezde večeri. Korpiklaani su svoj set započeli ekpslozivno, pjesmom Viinamäen Mies sa njihovog novog albuma Noita. Divlji Finci su svoju impresivnu setlistu odrađivali nevjerojatnom brzinom, a publika je bila u stanju apsolutnog oduševljenja sa konstantnim moshanjem i plesanjem na najveselije pjesme, a skoro sve su bile u toj vibri. Nekolicina pjesama je pokazala i snažne thrash, pa čak i doom sporost što je poslužilo publici da se malo odmori prije ponovnog divljanja. Završavajući sa Wooden Pints, nakon 20 pjesama, bend se pokupio sa stagea, a publika je oduševljeno tražila još što im je bilo i uslišeno, prvo sa instrumentalom, a završavajući sa impresivnim Happy Little Boozer koji je završio cijeli događaj velikim moshem.

Sve u svemu, folk metal divljaštvo koje se dogodilo u Tvornici zasigurno neće biti brzo zaboravljeno. Sva tri benda su odradili genijalni posao u animiranju publike i održavanju nevjerojatno zabavnog i pozitivnog koncerta.

Korpiklanni, Arkona, Stribog @ Vintage 4.11.'15-4070

Izvještaj: Filip Gudan

Foto: Ivan Maršić

You may also like