Home News Flotsam And Jetsam otkrivaju pojedinosti novoga albuma

Flotsam And Jetsam otkrivaju pojedinosti novoga albuma

by Vjeran

flotsamandjetsam2015band_638

Veterani metala iz Arizone, FLOTSAM AND JETSAM sklopili su ugovor sa izdavačkom kućom AFM Records. Njihov novi album, nazvan jednostavno “Flotsam and Jetsam” pojavit će se na policama 20. svibnja.

A&R zastupnik AFM Recordsa, Timo Hoffmann dodaje: “Počašćeni smo što su se FLOTSAM AND JETSAM pridružili našem timu. Naravno, pomno pratimo njihovu karijeru već mnogo godina te smo oduvjek cijenili kvalitetu ovoga benda.”

“Novi album će vas baciti sa stolca! U to smo bili sigurni od prve demo verzije koju smo dobili. Bilo nam je jasno zašto album nosi ime benda. On nosi esenciju i sve ono što definira bend. Ovaj album je srž kojim se svatko može ponositi i iznimno nam je drago što radimo sa njima na ovako posebnom djelu.”

Obje strane su pristale na točan plan rada te su jednako predane ideji promocije kvalitetnog metala.

“Uz novu izdavačku kuću, svo uzdizanje benda omogučilo nam je suradnju sa novim ljudima kao što su Chris Collier iz CMC21 Productionsa, koji je vršio miks i mastering ovog albuma, I Andi Pilkingron iz Very Metal Arta koji je radio omot albuma te dizajnirao pozornicu. Obojica su odradili fenomenalan posao!”

“Veselimo se izvoditi novi materijal uživo što je do sada bio samo luksuz. Čak smo i promijenili izgled na bini.”

Flotsam and Jetsam

Popis pjesama za Flotsam and Jetsam

 1. Seventh Seal
 2. Life Is A Mess
 3. Taser
 4. Iron Maiden
 5. Verge Of Tragedy
 6. .Creeper
 7. O.T.D.
 8. The Incantation
 9. Monkey Wrench
 10. Time To Go
 11. Smoking Gun
 12. Forbidden Territories

Knutson je u intervjuu za From hero to zero je još prošlog ljeta rekao kako će se album sastojati od pjesama koje zvuče kao da su iščupane iz 80-ih, od pjesama sa sredine njihove karijere te od novih zvukova.

2014. iz benda odlazi gitarist Edward Carlson, basist Jason Ward te ih zamjenjuju Steve Conley i Michael Spencer. Nakon što Kelly Smith u studenome 2014. odlaži kako bi se posjetio obitelji Jason Bittner zauzima njegovo mjesto.

Spencer kaže kako je novi materijal prožet starim thrash vibrama te onim što je nekada davno utjecalo na bend, sa daškom novih zvukova današnjeg metala.

You may also like