Home News Finski Denigrate izdao drugi studijski album

Finski Denigrate izdao drugi studijski album

by Natas Dog

Finski Denigrate izdao drugi studijski album

Denigrate

Denigrate je snimio i producirao drugi album “Hollowpoint” u jesen 2015. godine. U usporedbi sa prvim albumom, “Hollowpoint” je mračniji, puno agresivniji i kompleksniji.

Denigrate je osnovan 1996. u Tuusuli (Finska). Odmah na početku bilo je jasno da će glazbeni stil, tekstovi i melodije biti povezane sa melankolijom i mračnim kutovima ljudskog uma sa trunkom nade. Nakon nekoliko godina vježbanja i ponekog nastupa došlo je vrijeme da se snimi demo. Prvi demo je izdan 1998. godine i time se se stvorile nove prilike za nastupe. Drugi demo je snimljen 2000. i isti je priskrbio bendu ugovor sa diskografskom kućom Warner Music Finland. Debitantski album “Dismal Euphoria” objavljen je 2003., a s njega su proizašla dva singla: “Guardian Of The Bitter Sea” i “Everything Counts“.

Nakon toga stvari su se malo pokrenile. Poslije dosta odrađenih nastupa i nekih dobrih kritika, bend je dobio priliku snimiti pjesmu za finski film naziva “Menolippu Mombasaan“. Snimili su svoju verziju stare pjesme “Mombasa” koja ne spada pod njihov glazbeni žanr, ali uspjeli su joj dati svoju specifičnu dozu melankolije. Pjesma je jako dobro prihvaćena te se stalno vrtjela na finskim radio stanicama.

Nakon problema oko povjerenja i smjera u kojem se bend treba kretati, Denigrate i Warner Music Finland prekinili su suradnju. Bend je odlučio uzeti pauzu i malo sabrati misli. Tijekom pauze članovi benda nastavili su glazbeni karijere na raznim stranama. Pjevač Micko Hell bio je u Million Dollar Beggars i Dimebag Beyond Forever kao i u još nekoliko projekata. Gitarist Seppo Nummela i basist Pekka Pyrhönen pridružili su se bendu Tacere. Gitarist Seppo je također svirao u Killer Kachina te u svom metal bendu Foul Circle gdje mu se pridružio i basist Pekka. Bubnjar Tipi Toivanen nastavio je sa svojim drugim bendom Retrogression. Godine su prolazile i svi su osjećali da im nešto bitno fali. Nakon dosta razgovora bend se odlučio opet okupiti. Kemija je još uvijek postojala kao i glazbene ambicije.

Za više informacija o bendu posjetite njihovu službenu te facebook stranicu.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: