Home News Exumer objavili video za “Catatonic”

Exumer objavili video za “Catatonic”

by Vjeran

Exumer11Njemački thrash metal sastav Exumer je 29. siječnja objavio materijal “The Raging Tides” za Metal Blade Records. Nedavno su objavili spot za pjesmu “Catatonic” kojeg je snimio i režirao David Thelen. Mračni tekst pjesme nam predstavlja psihološku manifestaciju fizičkog mučenja i zlostavljanja. Prema riječima vokala Mem V. Steina odlučili su da urade spot upravo za ovu numeru jer sažima cjelokupni koncept njihovog novog albuma.

The Raging Tides” je četvrti album u tridesetogodišnjoj karijeri benda, a producirao ga je Waldemar Sorychta u Waldstreet Sound studiju u Dortmundu. Konceptualno i lirički se bavi ljudskom patnjom, a na materijalu se nalaze sljedeće pjesme:

 1. “The Raging Tides”
 2. “Brand Of Evil”
 3. “Catatonic”
 4. “Sacred Defense”
 5. “Welcome To Hellfire”
 6. “Sinister Souls”
 7. “Shadow Walker”
 8. “There Will Always Be Blood”
 9. “Dark Reflections”
 10. “Death Factory”
 11. “Forever My Queen” (Pentagram cover, bonus pjesma)
 12. Hostage To Heaven” (Grip Inc. cover, bonus pjesma na kojoj gostuju Rob Dukes, Waldemar SorychtaMarkus Freiwald)

Exumer cover

Exumer su 1985. godine osnovali Mem V. Stein i gitarist Ray Mensh. Njihova prva dva albuma, “Possessed By Fire” (1986) i “Rising From The Sea” (1987) spadaju u kultna izdanja njemačke metal scene. Bili su jedan od prvih thrash metal bendova čija su izdanja osamdesetih objavljena u Poljskoj i Brazilu. U sklopu turneja na kojima su promovirali ove materijale svirali su pred tisućama obožavatelja, a ovaj bend ima ogroman broj fanova i izvan Njemačke. Raspali su se 1990. godine, a na scenu su se ponovo vratili 2009.

Za ljeto imaju zakazane nastupe na brojnim festivalima među kojima su danski Metal Magic festival, finski Jalometalii festival, te njemački festivali Coast Rock i Stormcrusher.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: