Home News Exumer najavio izlazak četvrtog studijskog albuma

Exumer najavio izlazak četvrtog studijskog albuma

by Natas Dog

Exumer najavio izlazak četvrtog studijskog albuma

 unnamed

Njemački thrash metalci Exumer su najavili svoj novi album “The Raging Tides” koji izlazi 29. siječnja putem Metal Blade Recordsa!

Posjetite stranicu Metal Bladea i poslušajte naslovnu pjesmu “The Raging Tides”! Na istoj stranici možete napraviti i pre-order albuma koji će biti dostupan i u digipack izdanju sa dvije bonus stvari, a moći ćete ih poslušati i na vinil izdanju.

“The Raging Tides” je četvrti album benda koji postoji već trideset godina, a producirao ga je Waldemar Soychta u Waldstreet Sound studiju smještenom u Dortmundu. Rezultat je izravni i nasilni thrash metal napad koji ostaje vjeran stilu što ga bend njeguje od samih početaka.

Vokal Mem V. Stein je fokusirao koncept i tekstove oko tema ljudske patnje. Točnije, dodaje kako je patnja “izazvana mučenjem ili nekim drugim sredstvima zbog političkih, vjerskih ili osobnih razloga za dobrobit pojedinaca/organizacija koje nanose bol. Album je nazvan “The Raging Tides” i predstavlja tijek ljudske patnje i očaja diljem svijeta.” Ove teme naravno nisu nastale iz ničega, štoviše one su u biti konstanta u svakodnevnici 2015. zbog  stvari kao što su non stop vijesti, curenje dokumenata te kontroverzije proizašle iz wikileaksa i tipova popit Edwarda Snowdena. Stein nastavlja: “Tekstovi koje pišem inspirirani su širokim spektrom knjiga i članak koje čitam, od istraga o akcijama CIA-e, izvještaji Amnesty Internationala o uvjetima u zatvorima (pjesma Brand of Evil) i Nigeriji (ekstremni oblici zlostavljanja ljudi – pjesma Welcome To Hellfire).” Specifični detalj nisu baš istaknuti u tekstovima nego su teme malo jasnije prikazane za one koji vole čitate između redaka. Još jedan primjer je stvar “Shadow Walker” koji se bavi ljudima što napuštaju obećavajuće živote da bi se posvetili radikalnim ideologijama te čak i smrti, da bi ih na koncu prevarili oni koje slijede zbog većih političkih ili osobnih razloga.

The Raging Tides” popis pjesama:
01. The Raging Tides
02. Brand Of Evil
03. Catatonic
04. Sacred Defense
05. Welcome To Hellfire
06. Sinister Souls
07. Shadow Walker
08. There Will Always Be Blood
09. Dark Reflections
10. Death Factory
11. Forever My Queen (Pentagram cover, bonus pjesma)
12. Hostage To Heaven (Grip Inc. cover, bonus pjesma na kojoj se kao gosti pojavljuju Rob Dukes, Waldemar Sorychta i Markus Freiwald)

Exumer će početi svoju europsku turneju pod nazivom “Road Rage 2016” dan prije izlaska The Raging Tidesa.

European ROAD RAGE 2016
EXUMER 
+ EXARSIS
+ COMA 7
28.01.16 ES – Barcelona – Boveda
29.01.16 ES – Zaragoza – Centro Civicio Delicias
30.01.16 ES – Granada – El Tren
31.01.16 ES – Madrid – Lemon
04.02.16 NL – Leiden – Club Gebr. De Nabel
05.02.16 DE – Pfarrkirchen – Club Bogaloo
06.02.16 AT – Dornbirn – Schlachthaus
07.02.16 IT – Mailand – Blue Rose Saloon
08.02.16 IT – Rom – Traffic Live Club
10.02.16 DE – Berlin – Comet
11.02.16 PL – Warschau – Progresja
12.02.16 PL – Lodz – LDK
13.02.16 DE – Hameln – Sumpfblume
14.02.16 DE – Lünen – Lükaz

Više informacija potražite na službenoj, facebook te twitter stranici benda.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: