Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Summon the Groove @Tom Klub / Požega 14.5.2016.

14. May 2016 @ 21:00 - 15. May 2016 @ 02:00

Nakon uspješnog punk koncerta Šlagvorta na Kraju i Matter of Timea, na red je došlo malo metal svirke u Požegi. Unutar kultnog Tom Kluba održat će se stoner rock rasturačina koju će predvoditi Sloanwall (ZG) i Information (OS).

Ove svirke organizira skupina entuzijasta iz Požege kojima je dojadila sitaucija u Hrvatskoj te su uzeli stvari u svoje ruke. Stvaraju i rade kako bi pokazali mlađim (ali i starijim generacijama) što znači ljubav prema onomu što se radi – kolika je to sila i da je uz nešto truda, rizika i sposobnosti te ponajprije znanja moguće svašta postići.

Sloanwall i InFormation će tako, njihovim zaslugama, zasvirati u Tom Klubu. Taj klub je duhovni nasljednik poznatog Požeškog Evergreena gdje su svirali mnogi bendovi ponajprije punk žanra, ali znao se naći i pokoji death, trash, grind i slični bendovi. Ta se tradicija nastavila i dalje u nešto veći prostor Tom Kluba gdje će se ovaj spektakl i održati. Iako omanji grad, Požega opet pretendira postati epicentar događanja u Slavoniji.

Tako ovaj vikend dolazi Zagrebački Sloanwall koji će sa svojim stoner/southern rock zvukom prodrmati sve sretnike koji se nađu ispred stagea. Izdali su jedan, ali fantastičan EP Dawn of Light koji svakako vrijedi poslušati i to ne samo na slušalicama nego i uživo da se čuje ta žestina i emocija koju samo oni mogu pružiti.

InFormation je pak popularan bend među hip hop kulturom jer je u njemu cijenjeni reper Spit koji se odlučio sa ekipom okušati u malo drugačijem stilu glazbe. U svakom slučaju na prvo slušanje se odmah vidi da im ne samo ide nego da su im pjesme masne, prljave i grube kako bi i trebao stoner zvučati. S čestim uletima psihodelije i alternativnog metala njihova glazba iskače malo van okvira te će nakon Sloanwalla nastaviti razvaljivati do kraja večeri.

Ako ste blizu Požege, svakako dođite na koncert (a dan prije i na warm up party) jer ovo što očekuje ljude koji svrate ne može biti zabilježeno kamerama, mikrofonima ili pak pamćenjem – jer ostat će samo osjećaj predivnog iskustva koji je mislima i sjećanju nedohvatljiv.

Vidimo se!

Details

Start:
14. May 2016 @ 21:00
End:
15. May 2016 @ 02:00
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/1722772801310853/

Venue

Tom Klub Požega
A. Stepinca 1
385 Slavonska Pozega, Croatia (Local Name: Hrvatska)
+ Google Map