Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Sólstafir & Myrkur @ Tvornica kulture, Zagreb, 2.12.2017.

2. December 2017 @ 20:00 - 23:55

100kn – 120kn
Sólstafir & Myrkur

Islandske metal legende, Sólstafir, po prvi puta će posjetiti Hrvatsku, 2. prosinca, na nastupu u zagrebačkoj Tvornici kulture  gdje će im podršku dati izvrsna danska black metal izvođačica Myrkur.

Sólstafir postoji od sada već davne 1995. i kroz godine su gradili svoj zvuk od početnog black metala prema današnjem post metal zvuku, koji je na trenutke primjereniji prvacima post rocka poput Mogwai ili Explosions in the Sky, nego što je nekim metal bandovima. Uz velika priznanja kritike od samih početaka s vremenom su na svoju stranu pridobivali i publiku, pa su danas jedan od najtraženijih bandova na metal i festivalima žestokog zvuka diljem svijeta. Specifičnim izričajem i fantastičnim live nastupima Sólstafir su se izdvojili iz mase žanrovski sličnih bandova i postali predvodnici scene, dohvativši konačno i ozbiljnije diskografske tiraže. U Zagreb dolaze na promotivnoj turneji aktualnog studijskog albuma Berdreyminn, objavljenog sredinom proljeća.

Posebnu težinu zagrebačkom nastupu daje i izbor predgrupe; Sólstafiru će se naime pridružiti Myrkur, one-woman black metal projekt danske izvođačice Amelie Bruun. U izrazito muškom i ekstremnom svijetu black metala, pojava Myrkur pravo je osvježenje i danas predstavlja jednu od zanimljivijih pojava u svijetu žestoke glazbe. I ona će u Zagrebu promovirati novo izdanje Mareridt koje će biti objavljeno u rujnu.

Ulaznice po cijeni od 100 kn možete u ponedjeljak, 31. srpnja. Na dan koncerta za ulaz će trebati izdvojiti 120 kn.

Službena prodajna mjesta:
● Dirty old shop, Tratinska 18
● Rockmark, Berislavićeva 13
● Dallas Music Shop Rijeka, Splitska 2a
● Eventim prodajna mjesta i www.eventim.hr

Details

Date:
2. December 2017
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
100kn – 120kn
Event Category:
Event Tags:
, , ,
Website:
https://www.facebook.com/events/126766224606762

Organizer

Venue