Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

39. RI ROCK FESTIVAL @ OKC Palach, Rijeka, 5.12.2017.

5. December 2017

25kn – 50kn

Jedan od najdugovječnijih europskih festivala Ri Rock Festival će svojoj vjernoj publici ponuditi raznolik program. U čak 5 dana, od 5. do 9.12.2017., održat će se koncerti, natjecanje demo bendova, radionice, prezentacije, jam session, natjecanja u fotografiji i slušaonice.

5.12.2017. – Koncert članova Udruge LP Rock i održavanje proslave Dana Riječkog Rocka. 
Dan Riječkog Rocka obilježava se 5. prosinca, na datum kada je 1957. u Rijeci otvoren Husar, prvi disco klub u bivšoj državi. Povodom ovog dana Udruga LP Rock održat će počasni koncert sa “starijim” rockerima riječke scene u utorak 05.12.2017. u OKC Palach uz besplatan ulaz i prijenos uživo i to s preko 12 bendova koji će odsvirati zlatne klasike rock glazbe. 

6.12.2017. – Radionica: Ri Rock Klinika 
Udruga Ri Rock održat će još jednu u nizu Ri Rock Klinika u kojima će pokušati prenijeti iskustvo i znanje vezano za promociju, booking i organizaciju te pomoći bendovima u daljnjem radu. 
Na radionice, koje startaju u 17h u OKC Palach, pozvani su svi bendovi i glazbenici kojima žele saznati više i pospješiti rad svog benda te postave pitanja koja ih zanimaju, a ulaz je naravno besplatan. 

7.12.2017. – Jam session i prezentacija Glazbenog Centra Art of Music 
Glazbeni centri Art of Music su profesionalni odabir svakog glazbenika u Sloveniji već više od 5 godina, a odnedavno i u Rijeci na adresi Ružićeva 1. Vrhunski gitarist Marko Sedlak će vam uz veliki izbor glazbene opreme vrhunskih svjetskih proizvođača u asortimanu Art of Musica predstaviti i najbolje od Ibaneza! 

Neke od gitara koje će predstaviti su potpuno novi modeli na tržištu, a sviraju ih vrhunski gitaristi Steve Vai i Kiko Laureiro (Megadeth, Angra). Kako zvuče uživo i koliko je moćan osjećaj svirati upravo te gitare, kao i veliki broj ostalih modela, moći ćete se uvjeriti uživo u Palachu 7.12.2017. od 18:00 h.

Nakon prezentacije, u 21:oo h, održat će se jam session na koje se pozivaju svi glazbenici da ponesu svoj instrument, zasviraju s drugim glazbenicima i komuniciraju na nekom drugom jeziku.

8. i 9.12.2017. – 39. – Ri Rock Festival – Natjecateljske večeri i nastup gostujućih bendova
Kao i svake godine do sada, koncertno natjecanje demo bendova iz Primorsko-goranske i Istarske županije koji će se natjecati za titulu pobjednika i bogate nagrade.

Uz njih će naravno nastupiti i gostujući bendovi:
8.12.2017. – Chui 
8.12.2017. – Zoster

9.12.2017. – Narednik Lobanja i Vod Smrti
9.12.2017. – Motus Vita Est

Prijavnice za natjecanje demo bendova:
Udruga Ri Rock nudi autorskim bendovima s područja Primorsko-goranske i Istarske županije da se prijave za nastup i predstave svoj rad u 20 minuta. Prijave su otvorene od 6. do 24. studenog 2017. , a bendovi se mogu prijaviti ovdje ili na službenoj stranici Udruge Ri Rock. Uz opis benda i tehničke specifikacije potrebno je priložiti i dvije autorske pjesme. Na bendovima je da pokažu što znaju, svirajući striktno autorske pjesme. Za prva tri mjesta osigurane su raznolike i bogate nagrade te titula pobjednika 39. Ri Rock Festivala.

Više o nagradama možete vidjeti ovdje.

Foto Natječaj
Došlo je vrijeme se osvježi stalni postav treće prostorije u Palachu i umjesto kopanja po arhivi u potrazi za prastarim vizualima, organizatori su odlučili predstaviti neka nova imena na riječkoj fotografskoj sceni. Stoga je otvoren za sve zainteresirane, bez obzira na dob, spol, državu porijekla, mjesto prebivališta, opremu i tematske afinitete. Što šarenije, to bolje – Palach je ionako oduvijek bio poznat kao mjesto susreta različitih generacija i žarište razvoja lokalne glazbene scene. U želji da taj karakter propisno predstavimo novim postavom, jedini uvjet kojeg postavljamo je mjesto radnje: sve prijavljene fotografije moraju biti snimljene u klubu ili oko njega, neovisno o datumu nastanka.

Svi zainteresirani pristupnici mogu poslati do 10 fotografija u najvišoj mogućoj rezoluciji preko wetransfera na foto.natjecaj@palach.hr, uz svoje osobne podatke. Natječaj je otvoren od 13.11. do ponoći 26.11. Nakon što žiri pregleda sve prijave i proglasi finaliste, izabrane fotografije bit će postavljene u trećoj prostoriji na prvi dan festivala, 5.12.2017.

Uz festivalsku ulaznicu, pobjednici dobivaju priliku za hvalisanje na društvenim mrežama i vječnu slavu… ili slavu roka trajanja dok se netko ponovno ne odluči na makeover treće. Sretno!

Slušaonice: Glazbeni Bućkuriš pobjednika Borbe Selektora
Nakon koncertnog programa u petak i subotu pobjednici Borbe Selektora: Sun Matt i Izet Medošević Makjaveli će odraditi bućkuriš raznih glazbenih žanrova i tako rasplesati cijeli Ri Rock. Ovim putem pozivaju se svi posjetitelji da ostanu se zabavljati u Palachu do ranih jutarnjih sati.

Glasanje publike i žiri 39. Ri Rock Festivala
Na samim ulaznicama za festival nalaze se redni brojevi koje posjetiteljima omogućavaju da se i njihov glas čuje. Naime, uz ovogodišnji glasački žiri jedan od glasova je i glas publike gdje posjetitelji na karti zaokružuju broj pod kojim se nalazi bend za koji žele glasati te ga ubacuju u glasačku kutiju koja će se nalaziti u Palachu. Ovogodišnji žiri sadržat će se od raznih aktera kulturne glazbene scene. Tako smo ovim putem pozvali predstavnika sponzora Glazbenog Centar Art of Music – Luku Petrovića. Također će nam se pridružiti Robert Jovanović poznati TV i radio voditelja i član bendova Mandrili i Turisti. Uz njih imamo i jednog mlađeg člana žirija, a radi se o Borni Lončariću članu pobjedničkog benda Ri Rock Festivala – Neglected. Tonac ovogodišnjeg broja festivala – Sebastijan Tomažin i DJ također će ove godine dati svoj glas, a naravno pridružit će im se i predsjednik Udruge Ri Rock – Nikola Jovanović. 

Ulaznice, majice i Ri Rock Štand na Korzu
Ulaznice i majice za ovogodišnji Ri Rock Festival mogu se nabaviti u pretprodaji na već dobro poznatom Ri Rock Štandu koji će se nalaziti na riječkom Korzu od 04. do 09. prosinca 2017. te na ulazu u Palach na dane festivala. 
Cijena ulaznice za prvi i drugi dan festivala iznosit će 25,00 kn u pretprodaji te 35,00 kn na dane festivala. Cijena za festivalsku kartu iznosit će 40,00 kn u pretprodaji te 50,00kn na dane festivala. U ponudi će se naći i dobro poznati Ri Rock Paket koji stoji 100,00 kn, a sadrži Ri Rock majicu, plakat, te ulaznicu za drugi i treći dan. 

Još jedna godina Ri Rock Festivala udružiti će mnoge aktere alternativne scene i tako pružiti za svakoga po nešto.

Details

Date:
5. December 2017
Cost:
25kn – 50kn
Event Category:
Event Tags:
Website:
https://www.facebook.com/events/128934911138753/

Organizer

Venue

Omladinski kulturni centar Palach
Kružna 8
Rijeka, 51000 Hrvatska
+ Google Map
Website:
http://www.palach.hr/