Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Nemesis & Mephisto’s Requiem @ Hard Place, Zagreb 17.11.2017.

17. studenoga 2017 @ 20:00 - 18. studenoga 2017 @ 0:00

17.11.2017. publika u Zagrebu biće prvi put u prilici uživo čuti beogradski melodic death metal band Nemesis sa kojima će binu dijeliti lokalni bend Mephisto’s Requiem.

Nemesis čini 5 djevojaka, Sanja Drča – vokal, Aleksandra Petrović i Tijana Milivojević na gitarama, Anja Tvrtković na bas gitari i Selena Simić za bubnjevima. U ovom sastavu one već dvije godine aktivno promoviraju svoj autorski rad koji je inspiriran bendovima Arch Enemy, Death, In Flames, Kreator. Pored brojnih nastupa u Srbiji, imale su zapažene nastupe u Ljubljani na festivalu Dan Rock Žena i na ovogodišnjem Demofestu u Banja Luci ispred 5000 ljudi. Njihov nastup karakterizira melodični rifovi, snažna ritam sekcija kao i sirova energija koju ova petorka posjeduje.

Trenutno su u fazi snimanja i objavljivanja novih singlova i spotova, a nadaju se da će album prvenac biti objavljen sljedeće godine. Vođene sjajnim iskustvom koje su imale u Banjaluci odlučile su nastaviti promociju svog rada po regiji. Inspiraciju za tekstove nalaze u problemima 21. stoljeća, kao što su kapitalizam i globalizacija, ali i u filozofskim temama.

Mephisto’s Requiem je diagnostic bend iz Zagreba aktivan od 2008.godine, uz neke promjene u postavi do danas. 2016. se vraća korijenima kao trojac. Ambientalno pričljiva grupa, poznatija kao vokalni – instrumentalni ansambl MOČNA RETRIBUCIJA u Katedrali “Personalne Ingrid” i pod njenim blagoslovom stvara te djeluje kroz DIAGNOSTIC. On kao takav pronađen je u 12. st. prije Krista, nikada preveden i nikada shvaćen, sada je ugledao svjetlo dana. Njegova iskonska svrha je brisanje svih granica, kojima je današnja glazba opterećena i potlačena. Vapi za diagnostičarima koji će stvoriti novu armiju nepokorenih dijagnoza.

Mi smo MEPHISTO’S REQUIEM, a DIAGNOSTIC je naša religija.

Details

Start:
17. studenoga 2017 @ 20:00
End:
18. studenoga 2017 @ 0:00
Event Category:
Event Tags:
,

Venue

Hard Place
Ul. Hrvatske bratske zajednice 4
Zagreb, 10000 Hrvatska
+ Google Map
Website:
http://www.hardplace.hr/
nnn