Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Metalizacija: Black Cult, Czaar, Chemical Exposure @ Klub Močvara, Zagreb 20.01.2017.

20. January 2017 @ 21:00 - 21. January 2017 @ 05:00

Kn25

Black Cult

Czaar Rijeka

Chemical Exposure

Metalizacija je nanošenje metalne prevlake na površinu predmeta radi zaštite od korozije ili drugih oblika trošenja. Razlikuju se fizikalni postupci metalizacije kao što su prskanje, vruće uranjanje (na primjer vruće cinčanje), platiranje, nataljivanje, navarivanje, oblaganje, lemljenje, lijepljenje te kemijski postupci kao što su elektroplatiranje (galvanotehnika), ionska izmjena i redukcija u otopini, dok difuzijska metalizacija i metalizacija naparivanjem mogu biti i fizikalne i kemijske naravi.

Metalizacija je novi Močvarin metal program koji dovodi najbolje hrvatske metal bendove svih podvrsta širokog metal žanra!

Black Cult (black metal, Rijeka)

Black Cult je osnovan 2013. godine. Njegovi osnivači poznati javnosti kao Morbid i Insanus stoje iza niza bendova u kojima su sudjelovali u prošlosti a u nekima su aktivni i danas: Gorthaur’s Wrath, Czaar, Unholy Inquisition, Ashes You Leave, Castrum… Nedugo nakon objavljivanja prvog albuma “Neo-Satanism” za tri strana labela; Satanath (Rusija) i Black Plaque/Metallic media (USA) bend se odlučuje i za live aktivnosti. Nakon te odluke Cult-u su pridružuju trojica istaknutih imena sa scene kao stalni članovi benda: Saathaen (Heathen Mysticism, Ashes You Leave), Azaghal (Czaar, Unholy Inqusition) i Lesovik (Kult Perunov, Voloh, Gorthaur’s Wrath, Nekrist). Krajem 2015. bend napusta Saathaen, a na njegovo mjesto za potrebe snimanja novog albuma bendu se pridruzuje the Fallen koji je odsvirao solaže na albumu, a za svirke drugi gitarist je Juko. Kako to sve izgleda uživo možete vidjeti i na njihovom prvom official live videu za pjesmu “Damned Souls Imperium”. Video je snimljen za vrijeme festivala “Udar groma” u Karlovcu 2014. godine od strane legendarnog Igor ‘Meistera’ Malečića. U lipnju 2016. godine izlazi drugi album ‘Cathedral of the Black Cult’ za ukrajinsku izdavačku kuću AnotherSide Records.

Czaar (thrash/sweet metal, Rijeka)

CZAAR je brutal sweet metal iz Rijeke koji su u proljeće 2004. iz sprdačine su osnovali Dalibor (bubnjar) i Bojan (gitarist). Obojica su bili bivši članovi black metal bendova Castrum i Gorthaurus Wrath. Priključio im se Ivan na basu. Prva ideja je bila imati ženski vokal, ali nakon nekoliko kandidatkinja od te ideje se odustalo. 2007. godine bend objavljuje svoj prvi demo. Na dan žena, 8. ožujka, 2011. godine CZAAR objavljuje svoj prvi album pod imenom Stari Panj. Na albumu se nalaze 3 pjesme na engleskom, 3 na hrvatskom te naslovna pjesma na čakavskom jeziku. Postaju kultna live senzacije u Rijeci zbog sviranja različitih stilova unutar riffa što čini ovaj bend zanimljivijim. Rad na drugom albumu otpočeo je još te davne 2011. ali se zbog obiteljskih i poslovnih obaveza (čitaj neda nam se) to malo odužilo, ali snimanje je na kraju! Na novom albumu odbačene su pjesme na engleski te se u potpunosti njeguje dobri stari ancient hrvatski i čakavski.

Chemical Exposure (thrash/death metal, Slavonski Brod)

Ideja o projektu koji je kasnije dobio ime ”Chemical Exposure” je isplivala na površinu u ljeto 2013. godine u Slavonskom Brodu, Hrvatska. Ogorčeni glazbenom scenom, zatrovanim umovima mase, onečišćenim zrakom kemikalijama i zagađenom okolinom u rodnom gradu Slavonskom Brodu, mlade metal snage se udružuju u kreiranju onog što najbolje znaju a to je stvaranje metal glazbe, kroz koju ukazuju na loše stanje društva u kojem se nalaze te kroz koju se bore za opstanak, uz brze i kompleksne gitarske rifove te žestoke ritmove na bubnju popraćeni dubokim neartikuliranim glasovima. Nakon dugogodišnje pauze u stvaranju glazbe, bivši članovi bendova Overlord, Necromaniac, Kult Perunov, Nekrist, Overlord, Wishbone… osnivaju bend Chemical Exposure. Jesen 2016. godine band izdaje svoj prvi full-lenght album Sick Mutant Society koji je snimljen i masteriziran u studiu Armageddon u Osijeku.

Na slušaoni prije i nakon bendova moći ćete čuti bendove kao što su: Iron Maiden, Metallica, Judas Priest, Slayer, Black Sabbath, Pantera, Motorhead, Megadeth, Death, Anthrax, Manowar, Blind Guardian, Helloween, Sepultura, Machine Head, Morbid Angel, Manowar, Venom, Children Of Bodom, DIO, Kreator, Sodom, Destruction, Tankard, Napalm Death, Exodus, At The Gates, Mastodon, W.A.S.P., Scorpions, Disturbed, Powerwolf, Sabaton, Gloryhammer, Primal Fear, Rainbow, Ensiferum, Korpiklaani, Finntroll, Eluveitie, Gamma Ray, Rhapsody Of Fire, Nightwish, Avantasia, Edguy, Cannibal Corpse, Deicide, Mayhem, Dimmu Borgir…

U sklopu Metalizacije održat će se promocija novog, 14. studijskog albuma benda Sepultura – “Machine Messiah”, kojega ćete u cijelosti moći čuti.

Vidimo se na Metalizaciji!

Saznaj više o programu Močvare:
www.mochvara.hr
www.facebook.com/mochvara/events

Details

Start:
20. January 2017 @ 21:00
End:
21. January 2017 @ 05:00
Cost:
Kn25
Event Category:
Event Tags:
, ,
Website:
https://www.facebook.com/events/1648361618791763/

Venue