Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DEMONstrator @ Rijeka 15.10.2016.

15. October 2016 @ 20:00 - 23:55

Kn20

Kao dio projekta nazvanog Demonstrator, Udruge Ri Rock, održati će se posebni koncert novih nada alternativne točnije metal scene Hrvatske. Udruga Ri Rock održat će koncert benda Chemical Exposure iz Slavonskog Broda i benda Voloh iz Rijeke. Mlad, ali izuzetno kvalitetan bend Chemical Exposure predstaviti će se tako riječkoj publici kroz album prvijenac „Sick Mutant Society“ koji već opasno skuplja odlične kritike kroz alterntivni svijet te glasi kao nova nada Hrvatskog metala. Koncertu će se pridružiti riječki izvrsni pagan black metal bend Voloh koji već neko vrijeme sve više vladaju metal scenom. Sada u najjaćoj postavi ikad predstavit će svoj zadnji album “ Gromovi nad Trebišćem“ i uveličati sam događaj. Ulaz na događaj iznosi 20kn. Vidimo se u metalnoj jazbini!
\m/ Umri za Metal \m/

CHEMICAL EXPOSURE

Ideja o projektu koji je kasnije dobio ime ”Chemical Exposure” je isplivala na površinu u ljeto 2013. godine u Slavonskom Brodu. Ogorčeni glazbenom scenom, zatrovanim umovima mase, onečišćenim zrakom kemikalijama i zagađenom okolinom u rodnom gradu Slavonskom Brodu, mlade metal snage se udružuju u kreiranju onog što najbolje znaju a to je stvaranje metal glazbe. Kroz metal glazbu ukazuju na loše stanje društva u kojem se nalaze te kroz koju se bore za opstanak. Ta borba sadržava brze i kompleksne gitarske rifove te žestoke ritmove na bubnju popraćeni dubokim neartikuliranim glasovima. Chemical Exposure koji je sastavljen od članova brojnih Brodskih bendova poput Nekrista, Overlorda, Kulta Perunova, Reinkaosa i Slavogorja nakon dvije godine rada, promjena članova i snimanja su izdali svoj death/thrash prvijenac Sick Mutant Society.

VOLOH

Nakon nekoliko izmjena članova, gotovo 4 godine od početka snimanja i dvije godine nakon izlaska prvog singla sa albuma, riječki pagan-metalci, Voloh, napokon su izdali svoj album prvijenac – “Gromovi nad Trebišćem”. Po samome nazivu albuma, ali i nazivima pjesama da se naslutiti odmah da je album tematski vezan uz mitologiju i kulturu starih slavena, a singl “Posljenji pohod” jasno je već pred 2 godine slušateljima predstavio zvuk benda i dao uvid u zvuk čitavoga albuma.
Žestoki, brzi bubnjevi i masni gitarski riffovi spojili su se sa epskim orkestracijama i zborovima, a sve to upotpunjavaju i razni folk instrumenti kao frulice, harmonika, violine. Album je snimljen u studiu Megafon (Rijeka), a produkciju potpisuje Davor Tomić. Uz promjene članova riječki Voloh grabi prema novim pobjedama i donosi žestinu i svježinu te novu svijetlu budućnost benda.

Koncert počinje u 20h.

ORGANIZACIJA:
Udruga Ri Rock:
http://www.rirock.hr/
http://www.facebook.com/udrugarirock
http://www.youtube.com/UdrugaRiRock
http://twitter.com/udrugarirock
http://www.facebook.com/rirockmusicbox

Donatori:
http://www.min-kulture.hr/

Details

Date:
15. October 2016
Time:
20:00 - 23:55
Cost:
Kn20
Event Category:
Event Tags:
,
Website:
https://www.facebook.com/events/640353529475414/

Organizer