Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Dark “O” Metal Fest III @ Hartera, Rijeka, 12.-14.8.2016.

12. August 2016 @ 17:00 - 14. August 2016 @ 4:00

Kn35 – Kn120
Dark O Metal

Nakon izuzetno uspješne prve i druge godine Dark “O” Metal Festa, treće izdanje festivala prodrmati će Hrvatsku i okolicu u novom i do sada najjačem obliku. Sredinom kolovoza na dobro poznatoj lokaciji bivše riječke tvornice papira Hartera, Dark “O” Metal Fest snažno grabi jednu stepenicu više donoseći izuzetno zanimljiv i bogat program. Sve posjetitelje očekuje zabava na čak 6 lokacija, povećani glazbeni i zabavni program, dodatni dan festivala, humanitarne akcije, kampiranje, popusti za putovanje vlakom na festival, obilasci i šetnje kroz prirodu, gostovanja udruga, besplatan prijevoz na obližnje plaže, umjetnički performansi, pristupačne cijene ulaza, hrane i pića, te ono najbitnije: dva svjetski poznata metal benda uz standardno pomno birane bendove hrvatske alternativne scene.

MAIN STAGE
Dark “O” Metal Fest s ponosom predstavlja headlinere festivala – legendarni gore thrash death bend Schirenc Plays Pungent Stench i death metal bogove God Dethroned te specijalni povratak velikana hrvatske industrial scene – jedni jedini i neponovljivi One Piece Puzzle.

Uz headlinere, organizacija festivala pažljivo je birala bendove te kao i svake godine pokušala žanrovski obuhvatiti sve podžanrove žestoke glazbe pronalazeći tako najbolje što hrvatska scena može ponuditi. Tako će publici u tri dana biti predstavljeno još 17 bendova, a među njima su Infernal Tenebra iz Pule, Stribog iz Zagreba, Black Cult iz Rijeke, Bad Blood iz Čakovca, Essence iz Splita te Chaos Addict iz Slavonskog Broda s kojima će ovog puta umjesto njihovog glavnog vokala Zorana Mišića nastupiti poznati hrvatski hard rock pjevač Dino Jelušić. Uz velika imena nastupiti će ništa manje bitni Inside My Casket, LIV, Anger, Voloh, Flesh, Dropthehammer, Speedclaw, Neglected, Voltage i Dark Omen.

Satnica

12.8.2016., petak
1. Neglected – 20:30 – 21:00
https://www.facebook.com/Neglected-1015732618450483/?fref=ts
2. Dropthehammer – 21:15 – 22:00
https://www.facebook.com/Dropthehammer-915566878529792/?fref=ts
3. Bad Blood – 22:15 – 23:00
https://www.facebook.com/brankobadblood?fref=ts
4. One Piece Puzzle – 23:30 – 00:30
https://www.facebook.com/onepiecepuzzle/?fref=ts
5. Essence – 00:45 – 01:45
https://www.facebook.com/ESSENCE-Split-127898460560391/?fref=ts
– Iron Maiden Party By: Muff-In & JesteRi –
https://www.facebook.com/JesteRi-1374327166127474/?fref=ts

13.8.2016., subota
1. Speedclaw – 19:00 – 19:30
https://www.facebook.com/speedclawrijeka/?fref=ts
2. Voltage – 19:45 – 20:15
https://www.facebook.com/VoltageZG/?fref=ts
3. Inside My Casket – 20:30 – 21:15
https://www.facebook.com/insidemycasket/?fref=ts
4. Stribog – 21:30 – 22:30
https://www.facebook.com/StriboG-109004042472158/?fref=ts
5. H – God Dethroned – 23:00 – 00:00
https://www.facebook.com/goddethronedofficial/?fref=ts
6. Infernal Tenebra – 00:15 – 01:15
https://www.facebook.com/infernaltenebraofficial/?fref=ts
7. Anger – 01:30 – 02:30
https://www.facebook.com/angerhardcorepula/?fref=ts
– GLAM PARTY by: Muff-In & JesteRi –

14.8.2016., nedjelja
1. Dark Omen – 19:00 – 19:30
https://www.facebook.com/darkomencro/?fref=ts
2. Flesh – 19:45 – 20:30
https://www.facebook.com/fleshmetal/?fref=ts
3. Voloh – 20:45 – 21:30
https://www.facebook.com/volohcroatia/?fref=ts
4. Black Cult – 21:45 – 22:30
https://www.facebook.com/BlackCult/?fref=ts
5. H – Schirenc Plays Pungent Stench – 23:00 – 00:00
https://www.facebook.com/Schirenc.Plays.Pungent.Stench/?fref=ts
6. Chaos Addict – 00:20 – 01:20
https://www.facebook.com/chaosaddictband/?fref=ts&ref=br_tf&qsefr=1
7. LIV – 01:30 – 02:15
https://www.facebook.com/livspeedmetal/?fref=ts
Glam Party by: Muff-In & JesteRi –

Program
Uz glavni program svi ljubitelji žestokih nota uživat će i uz dodatni program festivala koji nudi razne kulturno-zabavne programe. Tako sve posjetitelje na poznatoj terasi Hartere nakon koncerta zabavljaju DJ JesteRi i Muff-In uz Iron Maiden i Glam Party. Također, još jednu godinu podgrijavat će nas spektakularni vatreni show skupine Red Rays, a na performans podiju pridružit će im se i poznati umjetnik Davor Dundara sa svojom pomaknutom izvedbom te Dajana Rakić, riječka performerica plesa na šipci. Uz ova dva dodatna floora ove godine biti će otvoren i Fun Room – soba zabave gdje će posjetitelji moći zaigrati stolni nogomet, fliper te natjecati se u dva natjecanja – Tekken natjecanju i nabijanju boksačke vreće.

Glam Floor (Terasa Hartere – 17:00h do 5:00h)
Dok će posjetitelje prvu večer nakon nastupa bendova do ranih jutarnjih sati zabavljati Iron Maiden Party uz najbolje hitove Heavy Metal glazbe, drugi i treći dan donosi povratak Glam Floora na Dark “O” Metal Fest za sve ljubitelje šljokica, natapirane kose, dugih ženskih nogu i cocktaila. U sva tri dana na festivalu očekuje vas najbolji izbor heavy, glam metal/rock mjuze koju će zavrtjeti daleko najbolji DJevi – JesteRi i voditelj floora Muff-In. Kao i prošle godine JesteRi, veliki fanovi In Flamesa (odakle i ime dvojca), samo za ovaj festival pretvaraju se u prave glam luđake i zabavljaju nas hitovima bendova Motley Crue, Bon Jovie, Skid Raw, Poison i mnogih drugih.

Želimo vam odličnu zabavu i ne zaboravite:

Death to all but metal! \m/

Fun Room
Kako bi podigli dozu zabave na maksimum Dark “O” Metal Fest donosi još jedan zasebni floor u obliku sobe za zabavu. Fun Room poseban je floor u kojem će se naći stolni nogomet, fliper, box vreća, PlayStation te projekcije filmova, spotova i koncerata.

Natjecanje
Tijekom festivala održat će se dva natjecanja: natjecanje u nabijanju boksačke vreće i natjecanje u Takkenu uz bogate nagrade.

1. U subotu i nedjelju u Fun Roomu u 17h održat će se natjecanje u Takkenu gdje pobjednik osvaja mnoštvo pića na šanku.

2. Tijekom večeri održat će se natjecanje u nabijanju boksačke vreće ili kako neki nazivaju bokser automata. Onaj koji nabije šakom vreću najbliže brojci 666 osvaja baksu Monstera i piće. Svi zainteresirani za natjecanje mogu se prijaviti u Fun Roomu na dane festivala 😉

PERFORMANCE STAGE

Fire Show By: Red Rays
Spektakularni show uličnih umjetnika pripremit će još jednu zanimljivu predstavu za sve posjetitelje. Cure s nakon prošlogodišnjeg nastupa na festivalu stasale su u pravu malu udrugu pod nazivom Red Rays i od zabavljača pretvorile se u performere s veličanstvenim i maštovitim predstavama. Ova izuzetno zanimljiva skupina iz Rijeke nastala je 2012. Nastupi su im domišljati, vatreni i tematski raznoliki, a u svoje nastupe uvijek nastoje uklopiti elemente kazališta, mimike i plesa. Tijekom večeri između nastupa bendova sve posjetitelje očekuje iznimno zanimljiv show kojeg nikako ne želite propustiti, a Red Rays zabavit će nas raznim rekvizitima poput vatrenog poi-a, bakljama, hoopovima, lepezama te contact staffovima i firebreathingom.

Performans: Davor Dundara
Kontroverzni riječki audiovizualni umjetnik i performer Davor Dundara djeluje u raznim umjetničkim projektima još od 1995. godine. Glavne odrednice njegovog rada su multimedijalnost, spontani umjetnički moment, automatizam, individualnost, estetika bizarnog i ekscentričnog. Izlagao je na brojnim grupnim i samostalnim izložbama, a može se pohvaliti i uličnim performansima na ulicama Berlina i Amsterdama. U svojim, uglavnom neplaniranim nastupima prolazi kroz čudovišne ritualne transformacije u kojima njegovo tijelo postaje jedan od medija izražavanja što se svodi na impulzivno i automatsko ponašanje uz apsurdnu i bizarnu estetiku.

Ples na šipci
Tijekom večeri posjetitelji će imati priliku dodatno se zabaviti uz specijalni ples na šipci koji će izvesti performerica Dajana. Ovim performansom bavi se već dvije godine i to amaterski i rekreacijski, a obožava ga miksati s rock i metal glazbom. Izvesti će atraktivan, seksipilan i pomalo vratoloman nastup dovodeći gledatelje do granica uzbuđenja. Svoj nastup izvest će u par navrata tokom festivala.

Kamp
Zbog prošlogodišnjeg urušavanja plafona velike hale Hartere kamp festivala preselit će se na terasu Hartere u posebno odvojenom dijelu, a bivši prostor kampa biti će zatvoren za javnost. Zbog betonskog poda nije moguće zabijati klinove pa predlažemo korisnicima da ponesu moderne šatore kojima klinovi nisu potrebni te svakako predlažemo nošenje prostirki radi ugodnijeg sna i vodootporne šatore radi kiše. Kamp će djelomično biti natkriven suncobranima radi ugodnijeg boravka u kampu. Novost je da će ove godine, iako Hartera nije spojena na vodovodni sustav, za sve korisnike kampa biti postavljeni tuševi kako bi im omogućili ugodniji boravak na festivalu.

Korištenje kampa obavezno je rezervirati mailom i moguće je kampirati samo s rezerviranim narukvicama/akreditacijama radi sigurnosti korisnika kampa!

Prijave za kamp traju do 10.8.2016. Prijave šaljite na mail: darkometalfest@gmail.com s nazivom KAMP REZERVACIJE!

U prijavnici trebate poslati imena i prezimena SVIH korisnika šatora, adresu i broj telefona.

Posebna obavijest: Kamp se otvara u petak u 19:00h i radi do ponedjeljka do 10:00h!!!

Prijevoz na plažu i kupanac
Komunalno društvo Autotrolej osigurati će prijevoz posjetitelja festivala od Hartere do plaže i natrag, jednom dnevno u svakom pravcu. Polazak autobusa je u subotu i nedjelju u 12 sati ispred ulaza, a povratak s Pećina oko 17 sati gdje će autobus stati na početku Ružićeve oko 17:10 što omogućava svim posjetiteljima da se ukrcaju i ne moraju hodati do Hartere ako u autobusu ima mjesta. 

*Prednost u autobusu imaju korisnici kampa.

Popust na vlak
I za ovogodišnji Dark O Metal Fest službeni prijevoznik je HŽ Putnički Prijevoz. Svi posjetitelji festivala za prijevoz vlakom mogu ostvariti popust od 40% a prilikom kupnje karata potrebno je naglasiti da putujete na navedeni festival. Popust se može ostvariti od 11. -15.08.2016. , dakle i dan prije, s time da posljednjeg dana korištenja popust vrijedi do 24.00 Popustom se u navedene dane mogu koristiti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja s područja svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Rijeka i natrag, po cijenama iz Tarife 144-Poglavlje A.

Bitno: Putnici su dužni zadržati svoju festivalsku ulaznicu te je pri povratku predočiti kondukteru.

Popust se može koristiti isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata i za udaljenosti duže od 25 km od Rijeke.

*Dodaci prema rangu vlaka, za svaki smjer putovanja iznose: – za brzi vlak – 4,20 kn – za IC vlak – 10,80 kn – u IC vlakovima je obavezna rezervacija, a cijena rezervacijske karte iznosi 8,00 kn

U vlaku ima mnogo više mjesta i komotnije se putuje, a samo putovanje je više ekološko nego ostali načini prijevoza. Stoga, vozimo se vlakom!

Više informacija potražite na službenoj stranici HŽPP-a: 

Ulaznice
U pretprodaji:
Petak: 35kn (5€)
Subota: 60kn (8€)
Nedjelja: 60kn (8€)
Festivalska: 100kn (13€)

Na ulazu:
Petak: 35kn (5€)
Subota: 70kn (10€)
Nedjelja: 70kn (10€)
Festivalska: 120kn (16€)

Posjetitelji će ulaznice pronaći u pretprodaji u music shopovima te u online prodaji, a info o pretprodajnim mjestima uskoro će izaći na službenim stranicama!

Posebna akcija: Na warm upu, 4.6.2016. u Harteri prvih 100 posjetitelja ostvaruje mogućnost kupnje festivalske ulaznice po cijeni od samo 80kn.

Vrata festivala otvaraju se u petak u 17:00h kao i ostale dane festivala!

Posebna obavijest za posjetitelje
Mole se posjetitelji da ne ulaze u prostorije Hartere koje nisu na prostoru festivala te da se ne penju po zidovima i pokušavaju silaziti u rijeku Rječinu zbog mogućnosti dolaska gospođe Smrt koja će se pobrinuti da propustite koncerte i svu zabavu. 

Satnice, nadopune i sva događanja podliježu mogućim promjenama!

Dođite, zabavite se i zaboravite na sve probleme ovo ljeto u Rijeci na trećem izdanju Dark O Metal Festa \m/

Udruga Ri Rock:
http://www.rirock.hr/
http://www.facebook.com/udrugarirock
http://www.youtube.com/UdrugaRiRock
http://twitter.com/udrugarirock
http://www.facebook.com/rirockmusicbox

Sponzori:
https://www.monsterenergy.com/
http://www.min-kulture.hr/
http://www.zamp.hr/
http://www.hzpp.hr/
http://www.rijeka.hr/
http://www.toitoi.hr/

Venue