Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

DARK “O” METAL FEST IV @ Hartera, Rijeka, 14.-15.7.2017.

14. July 2017 @ 17:00

kn70 – kn130
Dark O Metal

Nakon čak tri uspješna izdanja, najmračniji festival ponovno se vraća na velika vrata! U petak i subotu, 14. i 15. srpnja, svima već dobro poznatom lokacijom – bivšom tvornicom papira zavladat će zvukovi žestokih gitarskih rifova, energični nastupi kvalitetnih domaćih i regionalnih metal bendova te bogat popratni program.

U suradnji s Metalsound Music, ovogodišnji Darko “O” Metal Fest s ponosno je najavio nastup jednih od inovatora black metala – Melechesh (Sumerian Thrashing Black Metal/Mesopotamian Metal). Bend je to koji svojim originalnim “mezopotamskim metalom” već dugo žari i pali underground scenom. U svojoj glazbi koriste bliskoistočne utjecaje te tekstove o mezopotamskoj i sumerskoj mitologiji. Bend čine pjevač i gitarist Ashmedi, basist Scorpios, gitarist Moloch i bubnjar Lord Curse. Sastav je 1993. osnovao Ashmedi kao solo projekt, no iduće godine pridružili su mu se gitarist Moloch i bubnjar Lord Curse. Ime sastava na hebrejskom znači “kralj vatre”. Njihov prvi demo As Jerusalem Burns… i EP The Siege of Lachish privukli su pozornost metal obožavatelja, ali i lokalnih vlasti, koje su ih optužile za “mračne kultne aktivnosti”, no optužbe su s vremenom odbačene. Godine 1998. zbog osobnih i profesionalnih razloga, sastav se preselio u Amsterdam. Prije dvije godine objavili su i svoj šesti studijski album Enki nazvan prema bogu u Sumerskoj mitologiji. U Hrvatskoj su nastupali zadnji put 2013. godine, a ovog puta odabrali su nastupiti baš na Dark “O” Metal Festu!

Ovogodišnje dvodnevno izdanje donosi još dvanaest pomno probranih domaćih i stranih bendova alternativne glazbe:

Cold Snap (Vž-Ri)

Czaar (Ri)

Old Night (Ri)

Epicentar (Ri)

Chemical Exposure (Sb)

Diamond Dust (Ri)

Meant To Be (Um)

Po’ Metra Crijeva (Ri)

Eruption (Slo)

Mist (Slo)

Ad Nauseam (It)

Ultra Violence (It)

Neposredno prije festivala održat će se i Warm Up Dark “O” Metal Fest IV Party, i to čak nekoliko njih, gdje ćete moći kupiti ulaznice za festival po povoljnijim cijenama te saznati više informacija o festivalu i programu.

🎸 WARM UP | LJUBLJANA | 5.5.2017.

🎸 WARM UP | PULA | 20.5.2017. 

🎸 WARM UP | OSIJEK | 20.5.2017. 

🎸 WARM UP | RIJEKA | 27.5.2017.

Kamp će se opet nalaziti na posebno odvojenom dijelu Hartere. Zbog betonskog poda nije moguće zabijati klinove pa predlažemo korisnicima da ponesu moderne šatore kojima klinovi nisu potrebni, pomogućnosti i vodootporne radi kiše. 

Obavezno ga je rezervirati jer će biti moguće ući samo kamperskim narukvicama radi sigurnosti korisnika! Prijave možete slati na darkometalfest@gmail.com s nazivom KAMP REZERVACIJE do 10.7.2017. U prijavnici pošaljite imena i prezimena svih korisnika šatora, adresu i broj telefona.

Posebna obavijest: Kamp će biti otvoren od petka u 17:00h do nedjelje u 17:00h!

Popust na vlak od 40% možete ostvariti prilikom kupnje karte uz napomenu da putujete na navedeni festival. Popust vrijedi od 13. do 16.7.2017., a popustom se mogu koristiti i slovenski državljani za dvosmjerna putovanja s područja svih kolodvora Slovenskih željeznica do kolodvora Rijeka i natrag, po cijenama iz Tarife 144 – Poglavlje A.

Bitno: Putnici su dužni zadržati svoju festivalsku ulaznicu te je pri povratku predočiti kondukteru.

Popust možete koristiti isključivo za kupnju povratnih prijevoznih karata i za udaljenosti duže od 25 km od Rijeke.

*Dodaci prema rangu vlaka, za svaki smjer putovanja iznose: – za brzi vlak – 4,20 kn – za IC vlak – 10,80 kn – u IC vlakovima je obavezna rezervacija, a cijena rezervacijske karte iznosi 8,00 kn. Više informacija možete pronaći na službenoj stranici HŽPP-a.

Upozorenje: Nemojte ulaziti u prostorije Hartere koje nisu u skolopu festivala, nemojte se penjati po zidovima ili pokušavati silaziti u rijeku Rječinu zbog mogućnosti dolaska babe Smrt koja će vas spriječiti da propustite sve koncerte i zabavu. 🙁

Satnice, nadopune i sva događanja podliježu mogućim primjenama!

Sve informacije i novosti o festivalu možete pratiti na facebook i službenoj stranici festivala.

Organizer

Venue