Home ReviewsConcerts Endamaged i Patrias dodatno zagrijali Smederevo

Endamaged i Patrias dodatno zagrijali Smederevo

by Vjeran

Endamaged i Patrias dodatno zagrijali Smederevo

Endamaged

Rimski bend Endamaged, koji glazbu stvara na najsvjetlijim tradicijama old school heavy metala, a koji na turneji po Jugoistočnoj Europi promovira svoj debi album “At the gates”, stiže 01. i 02.08. u Zadar i Šibenik. O tome što možemo očekivati od ovog sustava piše naš suradnik Milan Belić iz Rok Pokreta, koji je pratio njihov nastup sa Patriasom, 25.07. u klubu Arhangel u Smederevu.

Večer je bila izuzetno topla u gradu željeza, sviralo se u klubu, a ne u bašti, ali to nije spriječilo ljubitelje čvrstoga zvuka da u solidnom broju dođu poslušati i pogledati dobro znani domaći Patrias i goste iz Italije, Endamaged. Zbog vremenskih uvjeta, nastup je ograničen na ukupno dva sata, a bendovi su bratski podijelili raspoloživo vrijeme na jednake dijelove.

Svirku je otvorio Patrias standardnim nastupom i prašenjem iz sveg raspoloživog oruđa. Miks pjesama sa objavljenog prvog i za studio spremnog drugog albuma ovog benda razdrmao je publiku i napravio odličnu uvertiru za Talijane. Točno, energično, direktno, i čvrsto i meko, o ljubavi, religiji, povijesti, životu… Patrias je za kraj svog sata, za bis, ostavio “Zrno vječnosti”, novu baladu koja je nedavno snimljena u studiju “Paradox” u Smederevu i za koju pripremaju svoj prvi oficijelni video, a koja je mnogima u publici već postala omiljena.

Patrias

Vrelinu večeri nastavila je pojačavati petorka Rimljana, od prvoga takta. Momci su uvježbani, sigurni, sa dobrim scenskim nastupom, a pjesme izvode na engleskom jeziku. Njihov zvuk mi najviše liči na Iron Maiden, ali oni ni slučajno nisu kopija slavnih Britanaca. Publika u Smederevu ih je izvanredno prihvatila, dobili su nazad dobar dio ispucane energije, tako da je atmosfera bila sve usijanija kako je koncert odmicao, a njihov kontakt sa fanovima sve bolji. Pri kraju, glazbenici su bili praktično izmiješani sa publikom, a pjevač Roberto je tijekom pretposljednje  pjesme skinuo majicu i poklonio je momku iz prvog reda koji je za ovu večer zaslužio status šestog člana benda. Točno u 01:00, u skladu sa lokalnim propisima, Endamaged je završio svoj odlični show.

Potom je bilo fotografiranja, razmjene majica između članova dva benda, potpisivanja diskova… Večer se završila u divnoj atmosferi, kako je i počela.

Kao zaključak, mogu vam najtoplije preporučiti da pogledate Endamaged ako budete imali prilike, jer oni to apsolutno zaslužuju.

You may also like