Home News Enbound objavio lyric video Falling

Enbound objavio lyric video Falling

by Metal Jacket

Enbound će 18. studeni (Europa, Sjeverna Amerika), 23. studenoga (Japan) objaviti novi album naziva The Blackened Heart. Album će biti objavljen za Inner Wound Recordings.

Sada Enbound, nakon hvaljenog albuma prvijenca “And She Says Gold” mogu konačno predstaviti svoj drugi album pod nazivom “The Blackened Heart”.

Jacob Hansen (Amaranthe, Volbeat, Primal Fear) izabran je za mastering albuma, a zastrašujuće dobro je to i učinio. Švedski glasoviti fotograf i ilustrator duo Robert Elmengård i Niklas Lundberg stvorili su  artwork za album. Sveukupni izgled osmislio je Stefan Heilemann (Kamelot, Epica, Rhapsody).

enbound_artwork

Gostovanja na albumu uključuju pjevača Linnea Wikström-a (Kamelot, Therion) u pjesmi “Falling” i Mike LePond-a (Symphony X) koji je odgovoran za prvi od dva bas solo-a na “Feed My Flame”.

The Blackened Heart ima lijep mix teških i zanimljivih pjesama,sa svojim jakih melodijama. Neke pjesme imaju agresivniji, moderni metal zvuk poput “Give Me Light”. Neke pjesme kao “Feel My Flame” imaju klasične metal utjecaje, dok “They Don’t Really Know” lijepo kombinira senzibilitet sa silom. Enbound dokazuje da “The Blackened Heart” može biti pravi primjer dobro izvedenog melodičnog metala. Kao i na njihovom debiju, njihove karakteristične snažne pjesme ostaju u kombinaciji s fantastičnim i emocionalnim vokalima na vrhu.

 

Popis pjesama:

  1. Falling
  2. Give Me Light
  3. Crossroad
  4. Get Ready For
  5. Feel My Flame
  6. Twelve
  7. Holy Grail
  8. HIO
  9. They Don’t Really Know
  10. Make You So Unreal

Enbound je osnovan u 2006 sa strane Mike CameronForce-a, koji je ranije svirao s bendovima kao što su Zonata i Poem. Nekoliko godina proveo je radeći na materijalu, tražeći odgovarajući smjer za Enbound, kao i prave članove. Iskusni basist Swede Oden je dodan u line-up, kao i iznimno talentirani gitarist Marvin Flowberg. Na kraju 2009. godine bend je pronašao svojeg pjevača u Lee Hunter-u (Lars Säfsund) koji je poznat po svom radu u bendu Work Of Art, po nastupima u mjuziklima kao što su Jesus Christ Superstar, TV emisijama poput “Zaplešimo”, Eurosongu i radu s glazbenicima kao što su Bill Champlin (Chicago), Josip Williams (Toto) i još mnogi.

Debi album “And She Says Gold” objavljen je 2011. godine i bio je vrlo dobro primljen od strane fanova i medija, a pjesme poput “Combined The Souls” i “Under A Spell” mnogi su smatrali klasicima.

Enbound članovi: Lee Hunter – vokal, Šveđanin – bas, Marvin Flowberg – Gitare, Mike Cameron Force – bubnjevi.

Enbound diskografija:

2011: And She Says Gold [Inner Wound Recordings]

2016: The Blackened Heart [Inner Wound Recordings]

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: