Home News Europe objavili novi singl sa nadolazećeg albuma

Europe objavili novi singl sa nadolazećeg albuma

by Metal Jacket

Europe nastavlja put ka objavljivanju novog LP Walk the Earth njihovim drugim singlom “Election day”.

Pjesma nudi prvi pogled na 11 studijski album benda, uz pratnju službenog videa koji je nedavno objavljen na Walk the Earth`s title track-u. Zakazana za 20. 10., a već sada možete unaprijed naručiti, nova ploča predstavlja dio dugačke karijere koju pjevač Joey Tempest tumači kao da je grupa uvijek pokušavala saznati do kojih granica i koji novi dijelovi mogu postojati u muzičkom svemiru.

Činjenica da je Europa objavila više glazbe od njihovog ponovnog spajanja 2003. godine nego kada su dostigli komercijalni vrhunac ‘80-ih, Tempest je rekao da članovi benda nemaju namjeru miješati prošlost sa njihovim sadašnjim radom.

“Na live show-u, naravno, da ima nostalgije ali u studiju je suprotno. Svaki album je reakcija na onaj prethodni, nov početak, novo putovanje. Muzika rock benda mora biti konstantno u pokretu, usponu, razvoju i da ima neke izazove ili će bend automatski postati obavijen nostalgijom. Ponosni smo na našu prošlost i prethodne albume, ali ne možemo nikako da ih ponovimo. Jednostavno, ne možemo tako pisati čak i da želimo. Sad smo potpuno nova i skroz drugačija priča.”

Fanovi će imati šansu da vide ovu novu priču već ove jeseni. Bend je zakazao turneju početkom  prosinca koja uključuje i mnoge koncerte u U.K. sa Deep Purple.

You may also like

%d bloggers like this: