Home News Ekskluzivno: Razgovor sa Ivanom iz Last Man Standing (video)

Ekskluzivno: Razgovor sa Ivanom iz Last Man Standing (video)

by Vjeran

10408552_767245133319409_6509398631747402031_n
Pogledajte razgovor sa Ivanom iz banda Last Man Standing i doznajte kakve su se promjene dogodile u bandu. Također možete osvojiti i njihov album. Kako? Pogledajte razgovor do kraja.

LAST MAN STANDING je osnovan 2001. godine i od tada djeluje pod raznim imenima, da bi 2003. dobio prvu konkretnu postavu pod imenom LOW DIVINE.
2007. bend se iznova profilira i mijenja ime u LAST MAN STANDING.
Do danas je, kao jedini stalni član benda, ostao osnivač Ivan Cvitković na gitari, a u međuvremenu je kroz bend prošlo dosta članova.
2004. je snimljen prvi demo s 8 pjesama u thrash metal stilu, još uvijek pod imenom Low Divine. 2008. bend snima drugi demo pod imenom LAST MAN STANDING, naziva “6 Feet Above the Ground”, koji donosi promjenu u zvuku i zaokret ka modernijem heavy metalu . U tom periodu u bandu ostaju samo Ivan i Duško Letilović (vokal) koji nastavljaju s radom.
Oni se 2010. kratkotrajno razilaze da bi “napunili” baterije te se u jesen 2011. okuplja postava koja je , a čine je:

Duško Letilović (vokal)
Ivan Cvitković (gitara)
Luka Brodarić (bas)
Vlado Vulić (bubanj)

2012. godine LAST MAN STANDING osvajaju prvo mjesto (po glasovima žirija i publike) na splitskom festivalu demo bandova “ST-@rt” i kao prvu nagradu dobivaju snimanje i izdavanje svog prvog albuma.

LAST MAN STANDING teži zvuku koji je na tragu Metallice, Pantere, Judas Priesta, odnosno najvećih imena na metal sceni uz čiju muziku su njegovi članovi i sami odrasli, a muzičku sliku benda ocrtavaju čvrsti rifovi i moćno pjevanje uz čvrstu ritam sekciju bez nekog filozofiranja. Kroz tekstove se zasad uglavnom provlači neka crta vanjske i unutarnje borbe pojedinca s evolutivnim naglaskom zasnovanim na ustrajnosti i disciplini koja je nužna za bilo kakav oblik uspjeha.

Sadašnji članovi su:

  • Ivan Karan – vokal
  • Ivan Cvitković – gitara
  • Luka Brodarić – bas
  • Vlado Vulić – bubanj

 

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: