Home SceneInterviews Ekskluzivni audio intervju sa Blaze Bayleyem (ex Wolfsbane, ex Iron Maiden)

Ekskluzivni audio intervju sa Blaze Bayleyem (ex Wolfsbane, ex Iron Maiden)

by Vjeran

blaze_bayley

Blaze Bayley je ime koje je poznato, ili bi barem trebalo biti poznato, svim ljubiteljima Heavy Metal glazbe. Nakon nekoliko godina nastupanja u sastavu Wolfsbane, Blaze-u se ostvaruje san svakog heavy metal klinca kada devedesetih godina prošlog stoljeća mijenja Bruce Dickinsona na mjestu vokala legendarnih Iron Maiden-a. S Maiden-ima izdaje dva odlična, ali nažalost podcijenjena albuma. Krajem devedesetih napušta bend i kreće u solo vode, te oformljuje bend jednostavnog naziva Blaze.

Pod tim imenom izdaje tri izvrsna albuma i debelo zasjenjuje sve što su u tom periodu izdali Iron Maiden. 2008. godine, ovaj put pod imenom Blaze Bayley, Blaze  nastavlja sa izdavanjem albuma, te izdaje još tri odlična albuma čistokrvnog Heavy Metal-a. Ove godine Blaze će izdati svoj sedmi (ili kako on voli reći osmi album (jer EP Russian Holiday računa pod album) naziva INFINITE ENTANGLEMENT.

Tim povodom odlučili smo malo popričati sa samim Blaze-om  da nam malo pobliže predstavi novi album. Za sam album kaže da zvuči kao tradicionalni britanski metal, te da je ovo prvi dio od predviđene trilogije albuma. Nije se žurio sa snimanjem albuma jer je svaku pjesmu htio dovesti do savršenstva i kaže da se u pjesmama može uživati i odvojeno, a ne samo kao dio priče jer je riječ o konceptualnom albumu. Blaze je na ovom albumu uključio i svoje obožavatelje koji su poslali rečenicu “where are you” na svojem jeziku te je taj materijal uvršten na album. Na pitanje da li je metal glazba i dalje relevantna Blaze kaže da za njega jeste i da ljudi koji dolaze na njegove koncerte i slušaju njegove albume mogu osjetiti strast koju ulaže u svoju glazbu.

O kakvoj je priči na albumu riječ, što Blaze misli o svojim fanovima, neke doživljaje sa turneja, te još štošta zanimljivo o Blaze-u možete poslušati u intervjuu ispod.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: