Home News Dream Theater nema planova za reunion s Mikeom Portnoyjem

Dream Theater nema planova za reunion s Mikeom Portnoyjem

by Mislav Mihaljević
Dream Theater

John Petrucci izjavio je kako Dream Theater nema planova za ponovnim okupljanjem s bivšim bubnjarom Mikeom Portnoyjem ni za jedan nastup, niti za za turneju. Mike Portnoy, koji je prije više od trideset godina bio jedan od suosnivača Dream Theatera, nenadano je napustio sastav tijekom rujna 2010. dok je bio na turneji s bendom Avenged Sevenfold. Na njegovo mjesto tada je došao Mike Mangini (Annihilator, Extreme,  James LaBrie, Steve Vai). 

Portnoy je kasnije otkrio kako se pokušao ponovno pridružiti natrag bendu, ali je dobio jasan negativan odgovor. Tijekom nedavnog susreta s fanovima u Tilburgu (Nizozemska), na upit jednog od fanova jesu li voljni opet svirati s Portnoyjem na nekoj od obljetnica albuma, Petrucci je odgovorio: “Nemamo planova za tako nešto. Mike je super čovjek i trenutno je zauzet hrpetinom vlastitih projekata.

Klavijaturist Jordan Rudess je u šali dodao: “Preazposlen je za nas.” Na njega se ponovno nadovezao Petrucci: “Da, on ima jedno dvadeset bendova. Mislim da nema vremena za to. Na ovoj turneji u svrhu obljetnice albuma Images And Words nećemo zvati nikoga od bivših članova.

Dream Theater obilježava 25. obljetnicu kultnog izdanja “Images And Words” na europskoj turneji koja je krenula  30. siječnja 2017. u Rimu. Svaki nastup čini set kompletnog albuma u cijeloj svojoj dužini uz pokoju uspješnicu iz novije ere.

U intervjuu za Metal Rules 2016., Portnoy se osvrnuo na vrijeme provedeno u Dream Theateru: “Ponosan sam na sve što smo učinili u tih 25 godina. To je bio moj život četvrtinu stoljeća, ustvari polovina mog cijelog života. Dream Theater je bio moje dijete. Odgajao sam ga od samog rođenja. Tako da sam ponosan na svaki od albuma i koncerata koji smo pružili obožavateljima. Imam svoje nasljedstvo tamo i još hrpa ljudi priča o tome da me želi ponovno vidjeti s njima. Ne računam na tako nešto i ne bih se na tako što kladio. Ako se dogodi, bit ću spreman. Vrlo sam osjećajna osoba, još uvijek volim sve članove i fanove. No, ne računam na to i sretan sam s onim što trenutno radim.

You may also like

%d bloggers like this: