Home News Dream Teather i novi album 2016!

Dream Teather i novi album 2016!

by Vjeran

Dream Teather i novi album 2016!

Dream Theater

Dream Theater su trenutno u Njemačkoj gdje će nastupiti na Wacken Open Air festivalu. Bend koji traje impozantnih 30 godina za početak iduće godine najavljuje novi album.

U studio su ušli u siječnju ove godine no nastupi su poremetili ritam snimanja, tako da sada stvaraju i na putu kako bi album bio spreman za završne korekcije. Gitarist John Petrucci osvrnuo se na dugu karijeru benda istaknuvši kako malo bendova izdrži toliko dugo zajedno u dobrim odnosima. Vjeruje da najbolje tek dolazi i da su stvorili nešto što je posebno. Naime, on i basist John Myung sviraju zajedno još od djetinjstva kada su imali 12,13 godina i dan danas zajedno dijele scenu tako da ne treba posebno isticati okosnicu benda svih ovih godina. Naravno uz njih dvojicu ogroman doprinos dao je i danas bivši bunjar Mike Portnoy koji je u bendu bio od samog početka sve do 2010. Pjevač James LaBrie nadovezao se na trajnost benda rekavši da je u glazbenoj industriji veliki uspjeh biti značajan nakon 30 godina postojanja, smatra da bend  napreduje u glazbenom smislu kao da se i broj fanova povećava shodno tomu, i to je ono što ih jako veseli.

Posljednji album istoimenog naziva Dream Teather  izdali su 24.  rujna 2013. godine, album je u prvom tjednu u SAD-u ostvario prodaju od 34000 primjeraka te dospio na sedmo mjesto Billboardove ljestvice prodanih albuma. Pjesma Enemy Inside sa tog albuma, priskrbila im je Grammy nominaciju u kategoriji Best Metal Performance. Ipak 2014. Grammya su osvojili Black Sabbath sa pjesmom God Is Dead?.

Više o novom albumu i o tome što nam spremaju iz Dream Theatra saznat ćemo narednih mjeseci.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: