Home News Doro Pesh pokazala poštovanje prema Lemmy-u videom It Still Hurts

Doro Pesh pokazala poštovanje prema Lemmy-u videom It Still Hurts

by Strahinja Rupnjak

Njemačka kraljica metala Doro Pesh je objavila video kako bi veličala život i ostavštinu njenog kolege i bliskog prijatelja, forntmena legendarnog benda Motörhead, Lemmy-a Kilmister-a.

Video za pjesmu It Still Hurts koju je snimila sa Lemmy-em 2012. godine sadrži snimke i slike koji su napravljeni tokom par desetljeća o dvije metal legende koje su dijelili duh heavy metala.

Doro je o videu izjavila:’‘Prošlo je točno godinu dana od kako je svijet rock-a izgubio jednog od svojih najbitnijih karaktera i jednog od mojih najboljih prijatelja, Lemmy-a Kilmister-a. Godinu dana i toliko nam nedostaje. Stoga je naša velika želja da objavimo ovaj video sa kompilacijom najboljih momenata koje smo imali zajedno. Ovdje je. U sjećanju na Lemmy-a, jednog od najvećih rock’n’roll heroja! I dalje je bolno! Počivaj u miru moj dragi druže – volimo te.”

Početkom ove godine, Doro je razgovarala sa Charoltte Observer o svom prijateljstvu sa pokojnim Motörhead frontmenom. Rekla je: “Lemmy je meni bio anđeo. Spasio mi je život tako što je radio sa mnom kada sam izgubila oca 2000. godine. Bila sam razorena i slomljenog srca i jednog dana mi je zazvionio telefon, to je bio Lemmy. Nisam se ni željela javiti. Napisala sam mu pismo mjesecima prije toga, jer smo bili u istoj medijskoj kući upitavši ga da snimio pjesmu zajedno. Na to sam zaboravila.”

Doro nije bila sigurna da li može nastaviti sa pisanjem muzike, ali je Kilmister insistirao da dođe u Los Angeles da snime duet. Provela je tri nedjelje snimajući dva dueta sa njim, članovima benda Kiss Bruce-om Kulick-om i Eric-om Singer-om.

“Između Lemmy-a i Dio-a, izgubila sam najbitinije ljude u mom životu muzike, najbliže prijatelje”, dodala je “Život nije vječan.”

Lemmy koji je slavio svoj 70. rođendan, 24. prosinca 2015. godine je saznao dva dana kasnije da je žrtva agresivne vrste raka. Preminuo je 28. prosinca 2015. godine u svom domu u Los Angeles-u.

Motörhead frontmen je imao par zdravstvenih problema prethodnih par godina, uključujući srčane problem zbog kojih je morao obuzdati svoje famozne pušačke i Jack Daniels navike.

Iako je bend morao otkazati brojne nastupe prošle godine, uspeli su završiti konačnu europsku turneju 11. prosinca 2015.

U intervjuu 2015. godine sa Kerrang! magazinom, Lemmy je priupitan kako se osjeća kada ga ljudi zovu legendom. Odgovorio je: “Sve dok ne vjeruju u to, u redu je.” Nastavio je: “Tko ne bi želio heroja u svom životu? Što to ne bih bio ja, jer ih ne iskorištavam zbog toga, i ne smijem im se zbog toga.” Ali je dodao: “Ja nisam legenda. Nikada nisam mislio o sebi da sam poseban. Možda pravim brilijantnu muziku, ali to je to.”

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: