Home News Ekskluzivno: Distorzija Uma su se vratili i objavili novi video spot

Ekskluzivno: Distorzija Uma su se vratili i objavili novi video spot

by Vjeran

Bend Distorzija Uma je osnovan u siječnju 2001. i krajem 2004. prestaje sa radom. U tom periodu objavljuje istoimeni album za Full Metal Jacket. Producent albuma je bio Darko Grubišić, gitarist Stimulansa.

distorzija_uma_album

Distorzija Uma

Nakon povrataka Jakše Marušića iz Zagreba u Split opet se javlja ideja o ponovnom okupljanju Distrozije uma. Tako da se u listopadu 2014. Marušić i Aleksić ponovo nalaze i započinju s radom. Ubrzo im se pridružuje Petar Ugarković na basu i Luka Krce na bubnju počekom 2015.

Snimalo se u studiju u Kocki a producent je Marko Perčić Sula. Pjesma je nastala krajem 2015. a snimanje je bilo u ožujku 2016. ali je tek konačno smiksana u listopadu 2016. Pjesma govori o ratu u Siriji i u njegovim najvećim žrtvama, a to su djeca. Uostalom kao i u svakom ratu. Iako nam je trebalo skoro godinu dana od nastanka do snimanja pjesme tema je itekako i danas aktualna a izgleda da će još dugo biti aktualna.

“Spot smo napravili sami bez ikakvih sredstava ali mislim da je za Youtube dobar i da ima moćnu poruku i da se sve dobro uklapa” izjavio je Nikola.

“Snimamo trenutno još tri pjesme. Jedna je hard rock a druge su baš metal. Zanimljivo je da je jedna prava metalska ratna na temu Vukovara. Nadam se da će snimanje biti gotovo do kraja godine pa ti se opet javimo. Inače sve pjesme će biti objavljene na albumu koji će se zvati Prokleti svijet kad se skupi dovoljno materijala” nadodao je Nikola.

distorzija-uma-album

Autori glazbe su Nikola Aleksić i Jakša Marušić, a Aleksić je napisao tekst. Njih dvoje su autori svih dosad objavljenih pjesama od Distorzije Uma.

You may also like