Home SceneInterviews Intervju: Dino Jelusic postaje pjevač Trans-Siberian Orchestra

Intervju: Dino Jelusic postaje pjevač Trans-Siberian Orchestra

by Metal Jacket

MJM: Pozdrav, Dino! Velike vijesti na sve strane…reci nam o čemu se radi.

Dino: Pozdrav! Evo radi se o bendu Trans-Siberian Orchestra! Progressive rock bend osnovan 1996. koji je danas poznat po najvećem rock showu u Americi, i čine ga članovi Megadetha, Whitesnakea, Savatagea, Symphony X-a, Etc.

MJM: Kako je došlo do te suradnje?

Dino: Dobio sam poziv na audiciju u 2.mjesecu i morao sam snimiti video. Nakon toga sam išao u Ameriku na privatnu audiciju, 5 dana studija, 20 sati pjevanja, i kad je to završilo, čekao sam konačni odgovor. 15.07 sam saznao da sam prošao, i time postao novi pjevač!

MJM: Uz ovu, odlična vijest je i da si pobijedio na New Wave festivalu u Rusiji, najvećem na svijetu! Kakav je osjećaj?

Dino: Bilo je vrlo stresno, ali isplatilo se. 2 tjedna priprema da bi onda krenulo natjecanje, i u zadnji čas sam za bod prestigao tadašnju favoritkinju, Galinu Bezruk iz Ukrajne, i završio prvi.

MJM: Uz sve obaveze, pjevaš uz Mad Dogs i Chaos Addict, Maiden Tribute….. Koliko vremena ostaje za njih?

Dino: Mad Dogs je moj autorski bend, i to je poput mog djeteta. Radimo upravo na novom albumu, i ovih dana se završava bubanj, tako da će poslije toga sve lakše ići, i jedva čekam da čujete nove stvari. Bit će puno utjecaja Pantere, Gojire, Alice In Chainsa, Symphony X-a, Pink Floyda, Zakk Wyldea, i Southern rocka. Chaos Addict su najbolja ekipa s kojom možete svirati, oni su mi kao druga obitelj, iako je njihov originalni pjevač Zoran Mišić, koji mi je također jako dobar prijatelj, i jedan od najboljih vokala na svijetu, po mom mišljenju. Vremena se uvijek nađe, jer sa žešćom muzikom nema previše posla u lijepoj našoj, ali nadajmo se da će se to promijeniti u 2017. godini.

MJM: Dug je bio put od malog dječaka do vrhunskog pjevača. Kako to da si se odlučio za žestoku glazbu, a ne kao većina na kuruzu?

Dino: Dug je bio put, istina. Počeo sam s nečim lakšim, da vidim što mogu. Dugo je trebalo da se dobije ova boja, vibrato, rašpa, ”mast” i raspon, koji sam neki dan baš mjerio iz znatiželje, i kad sam dobre volje, imam 4 oktave, ali efektivno se radi o 3 i pol. Kad gledam snimke iz 2011. godine, tad sam mislio da sam super, ali falilo mi je jako puno žganaca, i svirki. I baš sa svirkama sam se upoznao sa svojim glasom, i shvatio polako koje su mi mogućnosti.

MJM: Koliko je san ostvaren, i ako nije, planiraš li?

Dino: San nikad nije ostvaren, jer uvijek težim nečem višem. TSO je jedan jako veliki korak prema snu. San bi bio uspjeti sa vlastitim autorskim bendom, i čuti kako stadion pjeva tekst koji sam sam napisao. Ali neka, ovo smatram ispunjenjem djela svog sna.

MJM: Kakvi su planovi za 2017.?

Dino: Planovi su izbacivanje malo dužeg EP-a. Možda bude i cijeli album. Ima jako puno napisanih pjesama, al pošto su Mad Dogsi bend gdje nitko nije iz istog grada, teško je sve pohvatati i složiti priču. Adrian (Bunjar) i Shorty (Gitarist) su iz Ivanić Grada, Damjan (Basist) iz Čazme, Keller (Gitarist) iz Valpova, a ja sam iz Zagreba.

MJM: Želiš li nešto poručiti čitateljima Metal Jacket Magazina?

Dino: Samo održavajte ovu tradiciju praćenja alternativnih novosti, i keep on rockin!

MJM: Puno ti hvala na ovom intervjuu i želimo ti da rasturiš Ameriku!!!! 

Dino: Hvala, i nadam se da ću vam dovest u goste na intervju neku veću facu izvana!

Razgovarao i foto: Darko Rajić

You may also like

%d bloggers like this: