Home News Dimmu Borgir poslije sedam godina pauze najavili novo izdanje!

Dimmu Borgir poslije sedam godina pauze najavili novo izdanje!

by Mislav Mihaljević

Neočekivano, norveški symphonic black metalci Dimmu Borgir upravo su otkrili nekoliko detalja o svom novom albumu!

Preko sedam godina, mrtvačka tišina ispunjavala je odaje Dimmu Borgira, a mračne sile su odlučile podići bend iz tmine upravo za njihovu dvadeset i petu godišnjicu osnutka. Napokon se vraćaju među žive s “veoma zlim umjetničkim djelom koje je bezvremensko u pravom smislu riječi.

Zvat će se Eonian, a naslovnica se nalazi ispod.

Stvaralačka srž Dimmu Borgira sastoji se od pjevača Shagratha, kao i od magova na žicama Silenoza i Galdera, ali i druga poznata lica isplivavaju iz tmine: bubnjar Daray i klavijaturist Gerlioz još uvijek su u klanu, a Gaute Storaas pomogao je sa zborskim aranžmanom velebnih glasova zbora Schola Cantrum Choir. Gore prikazanu naslovnicu dizajnirao je Zbigniew M. Bielak koji je radio s bendovima GhostBehemothMayhem.

Navedeni album njihov je deseti studijski uradak po redu i izaći će na sud ljudima 4. siječnja ove godine.

Shagrath zbori: “Eonian predstavlja iluziju vremena, sve što je i što će biti. Za nas, to je obljetnica dvadeset i pet godina od osnutka Dimmu Borgira i album je posveta našoj povijesti i povijesti norveške black metal scene.

23. veljače 2018. godine, bend će predstaviti prvi singl Interdimensional Summit, a to će biti prvi kušaj novoga albuma.

EP možete naručiti kao pre-order ovdje, a pre-order kompletnog albuma bit će dostupan od dana objavljivanja prvog singla.

You may also like

%d bloggers like this: