Home ReviewsConcerts Diamond Falcon i Eks su stvorili odličnu sinergiju

Diamond Falcon i Eks su stvorili odličnu sinergiju

by Vjeran

Diamond Falcon i Eks su stvorili odličnu sinergiju 

U petak 16.10. u splitskom klubu Eks je nastupio austrijski heavy metal sastav Diamond Falcon. Bend svira tradicionalni heavy metal i to rade vrlo dobro. Koncert je počeo nešto prije 10 sati sa pjesmom Away From the Sun. Bend je izvrsno odradio svoj posao, pogotovo ako se u obzir uzme činjenica da je za ovu mini turneju morao “posuditi” dva gitarista jer bubnjar i gitarist nisu mogli zbog obaveza ići s ostatkom benda.

Orginalni gitarista Steve Savage je zauzeo mjesto bubnjara i sasvim solidno se snašao u toj ulozi. Većinu set liste od devet pjesama čine stvari sa njihovog zadnjeg albuma Heavy Metal Combat koji ste mogli besplatno uzeti na merch štandu. Posebno bih izdvojio nastup vokala Vin-a koji je pokazao kako se treba ponašati pravi metal frontman i odradio je nastup kao da pjeva pred 100.000 ljudi, a ne desetak koliko se okupilo ovu večer u Eks-a. Također je komunicirao s publikom zbijajući šale i nasmijao je sve prisutne što je pridonijelo odličnoj atmosferi.

Jedina zamjerka nastupu bi mogla biti dužina trajanja (cca 45 minuta), ali s obzirom na probleme s postavom i to je razumljivo. Zvuk je bio vrlo dobar i kad se zbroji sve navedeno prisustvovali smo jednom odličnom koncertu. Nažalost splitska publika je opet pokazala da nema “sluha” za dobre koncerte i broj ljudi je bio sramotan za grad veličine Splita. Uglavnom odlična večer i koncert, te mislim da su svi otišli kućama zadovoljni, a oni koji nisu bili mogu samo žaliti jer su propustili pravu metal veselicu. Hvala Diamond Falcon-u i klubu Eks i nadamo se da će nam priuštiti još ovakvih koncerata i da će biti bolje posjećeni od ovoga.

Diamond Falcom - Eks - 16.10.2015-33Izvještaj: Marin Soldatić

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: