Home News Demist objavio svoj prvi album “Guilt and Pleasures”

Demist objavio svoj prvi album “Guilt and Pleasures”

by Vjeran

Demist objavio svoj prvi album “Guilt and Pleasures”

Demist

Beogradski gothic/progressive/melodeath metal bend Demist objavio je svoj prvi album pod nazivom “Guilt and Pleasures”.

Album je snimljen u studiju “Blaze”, a producirao ga je Miloš Mihajlović. “Guilt and Pleasures” sadrži deset pjesama na engleskom jeziku. Glazbu, tekst i aranžmane potpisuju članovi benda Demist.

Pjesme sa albuma “Guilt and Pleasures” odlikuju karakteristična mješavina zvuka bazirana na formuli ženskog vokala i muških growl dionica, uz novu snagu i tvrđi, mračniji prizvuk jake distorzije i dinamičnih linija ritam sekcije.

Neposredno prije izdavanja albuma Demist je objavio i lyrics video “Generation Grey”.

Nakon što je uspješno koncertno promoviran u Beogradu, album je objavljen na Bandcamp stranici benda Demist gdje ga možete preslušati i kupiti. Album je dostupan za preslušavanje i na službenoj web prezentaciji  benda.

http://demistserbia.bandcamp.com/album/guilt-and-pleasures

http://www.demistband.com/

Demist su: Dragica Maletić (vokal), Marko Lukić (klavijature), Mladen Jovanov (bubanj), Ilija Marković (bas) i Stefan Gajić (gitara). Doprinos u stvaranju prvog albuma dali su i bivši članovi benda: Milan Jovać (gitara), Aleksandar Travica (gitara), Ilija Milanović (bas).

Iako bi se na prvi pogled mogao okarakterizirati kao “još jedan symphonic bend sa ženskim vokalom”, energija i sirova snaga, kao i nesvakidašnji spektar emocija i tematike brišu ove predrasude. Od nježnijih melodija, komercijalnijeg prizvuka, do tvrđih pjesama, Demist ostavlja svoj pečat u prepoznatljivom maniru. Neki od bendova koji su do sada imali glavni glazbeni utjecaj su Nightwish, Tristania, In Flames, Moonspell, Kamelot, Evanescence i Disturbed.

Bend je nastao 2008. godine od strane dva člana koji su tu od osnivanja: klavijaturiste, Marka Lukića i pjevačice, Dragice Maletić. Vremenom, bend je imao dosta promjena u postavi, da bi se konačno stabilizirao u sadašnjem sastavu, zajedno sa: Ilijom Markovićem (basistom), Stefanom Gajićem (gitaristom) i Mladenom Jovanovim (bubnjarem).

Od prvih nastupa tokom 2009. godine, kada je još bio tribute bend Nightwish-u, Demist je dobio simpatije beogradske metal publike, koja je odlično prihvatila novi pravac u kojem je bend krenuo sa svojim autorskim radom. Ubrzo nakon objavljivanja prvog singla Faith Remains, popularnost benda je počela rasti i van granica Srbije.

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: