Home ReviewsConcerts Izvještaj & galerija: Demist i Rain Delay su nas podsjetili kako su nekada izgledali koncerti domaćih bendova!

Izvještaj & galerija: Demist i Rain Delay su nas podsjetili kako su nekada izgledali koncerti domaćih bendova!

by Strahinja Rupnjak

Za početak bih želio da se izvinim bendu Demist jer sam stigao na pola njihovog nastupa, znao sam satnicu ali sam u klub stigao tek oko 21:15 zahvaljujući svojoj (ne)organizaciji.

Prvi put sam ih gledao uživo i na prvu sam primjetio da su dosta energični na bini, ozvučenje je bilo dobro kao i svaki put u Elektropioniru. Gitarista Stefan Gajić mi je prvi zapeo za oko sa vještim sviranjem, nakon njega klavijaturista Marko Lukić koji daje solidne growl vokale. Vokalistica Dragica Maletić što se mog mišljenja tiče može dosta poraditi na svom glasu, nije loša boja, ne zaostaje ali nije to ono što sam čuo na studijskim snimkama (albumu prvencu i obradama Nightwish-a). Prekomjerno demist (6)”šminkanje” u studiju, nezavisno od funkcije u bendu nikome ne donosi dobro ako se to ne može opravdati. Ritam sekcija bas gitare i bubnja ne izlazi iz takta. Iako je za sledeći bend bilo više ljudi i za nastup Demist-a ste trebali fino da se progurate kako bi došli do bine.

U 21:45h su na binu izašli Rain Delay i počeli sa pjesmom Retention City i do kraja odsvirali svoj najnoviji album ”Selenophilia’’. Za zadnju pjesmu na albumu Né Dal Mondo na binu se bendu pridružila Jelena “Lynna” Pauljev koja je i u studio verziji otpjevala ovu pjesmu. Izvedba albuma je bila dobra, točno odsvirana i otpjevana, dodatan plus je što je energija benda bila na preko sto posto! Frontmen Dušan Pešić je vješto svirao gitaru, pjevao besprijekorno clean, scream i growl vokale dok nije puštao publiku da miruje. Jelena “Lynna” Pauljev je ostala na bini i sa bendom izvela pjesmu My Summer Sojourn gdje je klavijaturista Matija Anđelković isto uzeo mikrofon i zapjevao zajedno sa njom. Bilo je lijepo čuti uživo pjesmu zbog koje sam se počeo zanimati za ovaj bend prije par godina. Nakon Jelene na binu se popela Ana Miković koja je zajedno sa bendom izvela još par pjesama sa starijih albuma. Nakon toga bend je odsvirao par pjesama sa prethodnog albuma “Of Blood-Red and Gold” počevši sa pjesmom Winged Lion. Kraj ove pjesme je bio pomalo ometen jer su samplovi zbora odjednom prestali ali ćemo to zanemariti kao manju tehničku grešku. Bend Rain Delay također prvi put slušam uživo i mogu reći da su kao muzičari moje poštovanje apsolutno zaslužili. Ne sjećam se kada sam zadnji put bio u ovoliko punom prostoru a da su samo svirali lokalni bendovi, te se nadam da će ovo biti češće viđano.

Tekst i foto: Strahinja Rupnjak

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: