Home News Debi album benda Madvro je vani!

Debi album benda Madvro je vani!

by Strahinja Rupnjak

Smederevski stoner/doom trio Madvro su objavili debi album pod nazivom ”Invocation of High Wizard” koji možete preslušati na Bandcamp stranici benda. Album je snimljen u studiju Luda Soba i sadrži šest pjesama:

  1. Kikimora
  2. Sacrifice
  3. Healing the Good Child of God
  4. Mouth Breathers
  5. Invocation of High Wizard
  6. Mud Giant

Madvro je do skoro bio četvoročlani sastav ali iz privatnih razloga Nebojša Đorđević (gitarista) je morao izaći iz benda. Madvro sada čine Ivan Janjić (vokal i gitara), Milan Janjić (bubanj) i Vladimir Stojanović (bas gitara).

Povodom ovih promjena i objavljivanja albuma napravili smo kratki intervju sa bendom koji možete pročitati ispod:

MJM: Album ste snimali kod Bobana Veljkovića u Ludoj Sobi, da li je proces bio lakši s obzirom da ste nekada svirali u istom bendu?

Madvro: Naravno da je lakše kad sarađuješ sa ljudima koje znaš pola života. Razumemo se i nema puno politike. Sam proces snimanja je prošao super i jedina stvar koja je kočila je tumbanje koja smo imali u bendu.

MJM: Kako su promene u postavi uticale na strukture pesama i vašu izvedbu istih?

Madvro: Ne mnogo. Neke stvari smo promenili, neke smo izbacili. Nije isto biti trio i kvatret. Nove pesme smo bazirali na jednoj gitari i tako će i biti ubuduće. Pedalboard-ovi nam rastu.

MJM: TPA, Iskon i Dark Dream su bili death/black bendovi, zašto ste se kasnije opredelili za ovaj pravac?

Madvro: Posle svih ekstremnih pravaca metala koje smo propustili kroz ruke, Doom dođe kao neko logično sledovanje. Jednostavno, takve pesme su same krenule da izlaze iz nas i tu smo gde smo.

MJM: Da li se opterećujete oko izdavača, ima li neke ponude u opticaju?

Madvro: Ne, ni malo! Ako nešto naleti, biće super. Bilo je nekih ponuda, ali ništa što bi odgovaralo i nama i njima kao izdavačima.

MJM: Najveći uticaji pri pisanju albuma?

Madvro: Sve naše pesme nastanu na probama. Inspirisani smo trenutkom. Knjigom koju čitamo ili nekim filmom koji smo gledali, a najviše samim životom. Naravno, ima tu mnogo bendova koji bi nam mogli biti inspiracija, ali to neka ljudi koju slušaju album procene.

You may also like

%d bloggers like this: