Home News DEAD CONSPIRACY objavili spot za pjesmu “Paralyzed with Terror”

DEAD CONSPIRACY objavili spot za pjesmu “Paralyzed with Terror”

by Metal Jacket

Ekstremna death metal ekipa DEAD CONSPIRACY je objavila spot za pjesmu “Paralyzed with Terror”. Pjesma je sa njihovog aktualnog, ST albuma, a spot je vrlo epsko vizualno iskustvo. Spot su snimili Colin Longknife i Adrian Mejia, dok su za montažu bili zaduženi Mike Lastra i Eric A. iz “Smegma Studios”.

Album je vrlo pozitivno primljen, a New Noise Magazine kaže kako album ima sve što OSDM mora da ima. Ovaj dugo najavljivani album prvog death metal benda iz Portlanda objavljen je za “Necromantic Press Records” u studenom i dostupan e na CD, vinilu ali i u digitalnom formatu dok će “Exile Music” objaviti album na kaseti. Također, u Brazilu je, zahvaljujući Funeral Rites Records dostupan CD na kome je demo snimak iz 1987. godine ali i cover koji je snimljen za Tribute To Headhunter Death Cult.

Ovaj album se nastavlja na njihovo izdanje Abomination Underground iz 2014. godine i predstavlja vrlo destruktivan, mračan ali i strašno zadovoljavajući death metal koji bi se dopao svim fanovima Death, Gruesome, Sodom, Massacre i drugih. Nije dovoljno reći samo old school, veoma originalan album!

DEAD CONSPIRACY su osnovani 1986. godine i uticali su na priličan broj blackened death thrash metal bendova po cijelom svijetu u to vrijeme. Međutim, nakon samo nekoliko demo snimaka, bend je naprasno nestao ranih 90ih, da bi ih 2006. godine kontaktirali Hells Headbangers Records sa prijedlogom da objave kompilaciju demo snimaka. Rezultat te suradnje je Gore Drenched Legacy sa 19 pjesama, uključujući i brošuru sa bilješkama, fotografijama, tekstovima i promo materijalom sa koncerata. Od tog trenutka su se probudili i na Goregon Massacre Festival III održanom 2012. godine pojavili su se u novoj postavi, vokal Mike Abominator (ex-Gravehill) i bubnjar Eric A. čine bend brutalnijim nego ikad!

Album možete kupiti na deadconspiracy.bandcamp.com

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: