Home News David Coverdale: Idem u mirovinu iduće godine

David Coverdale: Idem u mirovinu iduće godine

by Vjeran

David CoverdaleBivši pjevač Deep Purplea David Coverdale otkrio je planove za mirovinu iduće godine na godišnjicu sedmog Whitesnake albuma koji ih je i probio. Ujedno je i dodao kako smatra prošlogodišnji album The Purple Album koji je i ujedno posveta bivšem bendu  njegov oproštajni projekt.

Prvo je započelo kao planirani susret sa  ex-Deep Purple kolegom Ritchiem Blackmoreom , ali na kraju je postao Whitesnake album nakon što se dogovori nisu mogli postići zbog razlika u glazbi.

Coverdale je rekao Rolling Stoneu : “Pokušavao sam otići u mirovinu. Prišao sam Blackmoreu nakon 30 godina neprijateljstva da zakopamo ratnu sjekiru. Započeli smo u komunikaciji u 2013. godini kad me je pitao da popričam s njegovim menadžerom da napravimo Blackmore – Coverdale ili nekakav Purple projekt. Ali se nisam mogao složiti s idejama koje su imali. Pomislio sam, Pa, to će biti moj oproštaj album.”

Još dodaje: “Album je jebeno dobro prošao i sada planiram ići u mirovinu iduće godine na 30. godišnjicu albuma iz 1987.”

Coverdale je jedan od Deep Purple članova koji su primljeni u Rock and Roll Hall of Fame prošlog tjedna – što je dovelo do njegovog razočarenja sa izdavačkom kućom koja je izvorno objavila Whitesnake.

Na pitanje o ponovnom izdanju albuma za godišnjicu, on kaže: “Ne znam. Jedini ljudi koji mi nisu čestitali za ovu nagradu su Universal. Tko ih jebe. “

U međuvremenu, prijatelj i bivši bandmate Glenn Hughes kaže da je pokušavao u zadnji čas nagovoriti gitarista Blackmorea da prisustvuje Hall of Fame svečanosti nakon njegove najave da neće biti tamo.

Hughes je rekao Billboardu : “Ja sam ga pokušao nagovoriti na to. Njegova supruga se javila na telefon i rekla je: “On ne dolazi.” Bilo je to sasvim normalno – nije bilo natezanja. On ne dolazi, ali voli svoje obožavatelje, to je ono što mi je bilo rečeno da kažem. “

Blackmore je sinoć rekao preko Facebooka: “Ja imam svoj razlog za nedolazak na svečanost, iako cijenim nagradu. Ja mislim da bi trebali dati nagradu Joeu  Lynnu Turneru za svoje pjevanje i pisanje na Slaves and Masters – odličan album, jedan od mojih najdražih”

A personal message from Ritchie Blackmore:”Obviously, as you know from the post here, I have my reason for not…

Posted by Ritchie Blackmore Official Site on 10. travnja 2016

Blackmore se vraća na rock scenu na kratak period u lipnju ove godine.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: