Home News Danas je album Crimson Dyed Abyss od AngelSeed ugledao svijetlo dana

Danas je album Crimson Dyed Abyss od AngelSeed ugledao svijetlo dana

by Vjeran

Danas je album Crimson Dyed Abyss od AngelSeed ugledao svijetlo dana

AngelSeed bend

Već smo vam pisali da je bend AngelSeed potpisao worldwide ugovor sa Sliptrick Records i da 29.11. izdaju album Crimson Dyed Abyss. 

Eto, došao je taj dan i taj dugogodišnji rad je ugledao svijetlo dana. Siniša nam je u kratko ispričao kako je to sve krenulo: “MarasJure Baljak i ja se već iz doba Drinking Skulla znamo. To je bio bend od Damira, a ja sam u njemu bio bubnjar i to ne stalno. Kako smo stalno u glazbi tako smo i nas trojica stvarali neki sirovi materijal koji smo bili odlučili snimiti i staviti ženski vokal. Bilo je nekoliko ženskih vokala prije Ivane (Lara), ali Ivana se pokazala kao najbolja u tome. Nakon toga smo taj projekt pretvorili u bend, doveli klavijauristu i ja sam sa gitare prešao na bas, jer smo doveli puno boljeg gitaristu.”

“Ovaj album je djelo svih u bendu i to će se svakako prepoznati na svirkama” dodao je Siniša i za kraj rekao ““Ovo nam znači puno s obzirom na dugotrajnost realizacije i same kompleksnosti materijala. Jedno poglavlje je došlo kraju i sad slijedi promocija i još neke stvari….. .”

Materijal je sniman na relaciji Hrvatska Švedska, a na njemu je osim benda radio, Jens Bogren (Fascination Street Studios, produkciju i miksanje). Na albumu su gostovali i glazbenici poput Christopher Amott (Armageddon, ex-Arch Enemy) koji je svirao solo na pjesmi “Forever Blind”Mikkel Sandager Pedersen (One Machine, ex-Mercenary) koji je odradio muške vokale na pjesmi “Bloodfield”, Zoran Mišić koji pjeva duet sa Larom u pjesmi “Breaking Dawn”, i Stefan Isebring koji je svirao flautu i nyckelharpa na nekoliko pjesama.

AngelSeed

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: