Home News Crowbar predstavili pjesmu “Plasmic And Pure”

Crowbar predstavili pjesmu “Plasmic And Pure”

by Vedrana Dobrić

Crowbar će 28. listopada za eOne Music objaviti jedanaesti studijski album “The Serpent Only Lies“. Nedavno su predstavili pjesmu “Plasmic And Pure” za čiji uvodni riff je Kirk Wendstein izjavio da predstavlja klasičan povratak ranim Crowbar korijenima.

Materijal “The Serpent Only Lies” predstavlja nasljednika albuma “Symmetry In Black” iz 2014. koji se tokom prvog tjedna od objavljivanja prodao u 4.000 primjeraka i tako postao njihovo najuspješnije izdanje u 27. godina dugoj karijeri benda. Nadmašio je svog prethodnika, album “Sever The Wicked Hand” iz 2011.

Namjerno sam slušao stare Crowbar stvari, album koji je nazvan po našem bendu, kao i album ´Broken Glass´ kako bi stekao uvid u moje razmišljanje od prije 20 i više godina. Također sam slušao i bendove koji su u početku utjecali na Crowbar, a to su Trouble, Saint Vitus, Melvins i prvi  Type O Negative album. To mi je bila neka vrsta domaće zadaće. Čak je i lirički pristup bio u old-school fazonu. Kao finalni rezultat nastala je osvježena verzija old-school Crowbar materijala.”- kaže Windstein.

izvor: službena FB stranica benda Crowbar

Popis pjesama:

  1. “Falling While Rising”
  2. “Plasmic and Pure”
  3. “I Am the Storm”
  4. “Surviving the Abyss”
  5. “The Serpent Only Lie”
  6. “The Enemy Beside You”
  7. “Embrace the Light”
  8. “On Holy Ground”
  9. “Song of the Dune”
  10. “As I Heal”

Jesenja The Serpent Only Lies turneja donosi povratak njihovog originalnog basiste ToddaSexy TStrangea koji je bend napustio 1999, a sada se vratio kako bi zajedno sa Windsteinom, bubnjarem Tommyem Buckleyem i gitaristom Mattom Brunsonom kreirao novu Crowbar budućnost.

Todd je učestvovao u formiranju benda, pa je njegov povratak važna stvar za mene, a mislim i za fanove benda.” – kaže Windstein. “Sjajan je osjećaj stajati kraj njega na pozornici. Osvježio je bend i učinio nas je jačima.”

Ovo će biti naš jedanaesti album i jako smo sretni što bend traje toliko dugo. Moj cijeli pogled na glazbu i karijeru je i kao pogled Motörheada, a to je da sporo ali odmjereno osvojiš utrku. Ukoliko kontinuirano snimaš albume, kontinuirano nastupaš i kontinuirano poštuješ svoje fanove, ljudi ćete upamtiti.” – dodao je.

U sklopu turneje će održati 27. koncerata.

You may also like