Home News Crowbar predstavili naslovnu pjesmu albuma “The Serpent Only Lies”

Crowbar predstavili naslovnu pjesmu albuma “The Serpent Only Lies”

by Vedrana Dobrić
izvor: Službena FB stranica benda

Crowbar će 28. listopada za eOne Music objaviti jedanaesti studijski album “The Serpent Only Lies“. Nedavno su predstavili naslovnu pjesmu albuma.

Album “The Serpent Only Lies” predstavlja nasljednika materijala “Symmetry In Black” iz 2014. koji se tokom prvog tjedna od objavljivanja prodao u 4.000 primjeraka i tako postao njihovo najuspješnije izdanje. Nadmašio je svog prethodnika, album “Sever The Wicked Hand” iz 2011.

Namjerno sam slušao stare Crowbar stvari, album koji je nazvan po našem bendu, kao i album ´Broken Glass´ kako bi stekao uvid u moje razmišljanje od prije 20 i više godina. Također sam slušao i bendove koji su u početku utjecali na Crowbar, a to su Trouble, Saint Vitus, Melvins i prvi  Type O Negative album. To mi je bila neka vrsta domaće zadaće. Čak je i lirički pristup bio u old-school fazonu. Kao finalni rezultat nastala je osvježena verzija old-school Crowbar materijala.”- kaže Windstein.

Omot albuma kreirao je Eliran Kantor.

izvor: službena FB stranica benda Crowbar

Popis pjesama:

  1. Falling While Rising
  2. Plasmic and Pure
  3. I Am the Storm
  4. Surviving the Abyss
  5. The Serpent Only Lie
  6. The Enemy Beside You
  7. Embrace the Light
  8. On Holy Ground
  9. Song of the Dune
  10. As I Heal

Njihova jesenja sjevernoamerička Serpent Only Lies turneja donosi povratak originalnog basiste ToddaSexy TStrangea koji je bend napustio 1999, a sada se vratio kako bi zajedno sa Windsteinom, bubnjarem Tommyem Buckleyem i gitaristom Mattom Brunsonom kreirao novu Crowbar budućnost. U sklopu turneje će održati 27. koncerata.

Crowbar je formiran 1990. u New Orleansu i od tada važe za jedan od vodećih bendova sludge metal žanra.

You may also like