Home ReviewsConcerts Izvještaj i galerija: Crna misa u Beču s Ghostom! – Ghost & Zombie @ Planet TT Bank Austria Halle im Gasometer, Beč, 20.4.2017.

Izvještaj i galerija: Crna misa u Beču s Ghostom! – Ghost & Zombie @ Planet TT Bank Austria Halle im Gasometer, Beč, 20.4.2017.

by Metal Jacket
Ghost

U sklopu Popestar turneje, Ghost je 20. travnja 2017. razvalio Gasometer u Beču. Sa zavidno dugim redom fanova ispred vrata na jako niskoj temperaturi u 19:00h otvoren je ulaz. 

Predgrupa ovim velikanima bio je instrumentalni bend Zombie. Sa startom u 20:00h na pozornicu se popeo duo, sastavljen od bubnjara i klavijaturista koji je u pojedinim dijelovima zasvirao i bas. Iako je bend bio savršeno usklađen i točan, nije niti malo zadovoljio publiku. Većina koncerta bila je jako monotona i to je uzrokovalo zijevanja publike. Možda ipak synth wave nije pravi izbor kao uvertira u spektakl koji je slijedio. 

S malim razočaranjem u predgrupu, nakon pauze od 15-ak minuta osjetio se miris tamjana i krenula je uvodna pjesma Miserere Mei, Deus. Publika je naglo oživjela! Masked Ball je još više uzbudio fanove i tako su pred kraj pjesme na pozornicu izašli Nameless Ghoulsi.

Ghost je započeo sviranjem najnovijeg hita Square Hammer. Iz magle je izašao i Papa Emeritus III, a potom su uslijedile pjesme From The Pinnacle To The Pit i Secular Haze. Publika je glasno otpjevala sve pjesme dok je bend perfektno izveo svaku dionicu. Najveće iznenađenje bio je spoj pjesama Con Clavi Con Dio i Per Aspera Ad Inferi.

Nakon toga, Papa je na pozornicu doveo dvije cure obučene u časne sestre. Jedna je nosila hostije, a druga vino. Prošetale su ispred prvog reda i podijelile fanovima tijelo i krv. Taj čin označio je početak pjesme Body and Blood. Tijekom instrumentala Devil Church, Papa Emeritus III presvukao je svoju papinsku odoru i za Cirice spremio novo ruho.

Krenuo je novi početak. Bend je zaredao svoje najveće hitove od Year Zero, He Is do Absolution. Najžešća pjesma bila je Mummy Dust zbog pretpostavke da je Tobias Forge (skoro sa sigurnošću možemo reći da je on Papa ispod maske) imao mnogo utjecaja na tu stvar obzirom na njegovu prošlost u death metal bendu Repugnant.

Nakon žestine, stigla je tišina! S maglom je došla i Ghuleh/Zombie Queen. Fanovi su možda bili najviše oduševljeni zbog pjesme Ritual s Ghostovog prvog albuma budući da ga jedno vrijeme nisu svirali uživo. Članovi benda otišli su s pozornice iako su vjerni obožavatelji ostali čekati još jednu stvar koja će uokviriti cijeli koncert. Papa se vratio s uvodnim govorom o značenju pjesme Monstrance Clock te kvalitetno zatvorio ovaj performans uz konfete i poneku novčanicu od 666 dolara s njegovim likom.

Koncert je odrađen bez greške. Uvježbanost novih članova bila je iznenađujuća. Odličan scenski nastup, odlična atmosfera i odlična povezanost benda s publikom. Jedina zamjerka ide predgrupi koja umjesto zagrijavanja uspavala publiku.

Tekst: Antonela Radun
Foto: Josip Perica i Antonela Radun

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: