Home News CounterIgnitioN poručuje da se underground se mora ujediniti!

CounterIgnitioN poručuje da se underground se mora ujediniti!

by Strahinja Rupnjak

Thrash/groove metal sastav CounterIgnitioN su objavili spot za pjesmu Underground Unite koja se nalazi na njihovom drugom studijskom albumu ”Mediocrity Deadlock” koji su objavili 2015. godine za Miner Records.

Bend je za MJM izjavio sljedeće: “Pozdrav drugari… pjesma je snimljena još 2012-te godine… a izbačena je kao službena numera na našem drugom albumu Mediocrity Deadlock 2015-te godine. Pjesma je posvećena svim ljudima koji se bave alternativnom kulturom i uopće undergroundom, njihovim svakodnevnim problemima i iskušenjima, prilikama i neprilikama i emotivnom povezanošću sa načinom kojim iskazuju svoje strasti i ljubav prema umjetnosti. UnderGround je umirući termin, a bendovi i generalno ljudi kao što smo mi ga kao nekako držimo na “aparatima”…. Baš ta pjesma je odabrana zato što mislimo da je nepravedno zapostavljena na albumu pa želimo malo više da je poguramo među fanovima. Spot je snimljen sasvim spontano na jednoj našoj probi… i u pomoć smo morali pozivati odmah na licu mjesta naše drugare kako bi nam pomogli prilikom snimanja. Zbog toga specijalno hvala Vaštagu Vendelu, Centru za Kulturu Kovin, Jovanu Grujiću, Amaterskom Pozorištu iz Kovina, Nenadu Vuliću, Stevanu Fari, Milanu Beliću, Smuk Teatru, Antoniu Jovanoviću, Ivani Grbović zato sto su asistirali i pomogli da se taj video realizuje.

U planu su nastupi: 28.04. – Aranđelovac sa bendom PlayDown; 30.04. na StarWood festivalu u Zvezdarskoj Sumi; 06.05. Novi Sad – Klub Dvorište sa Desolation-om; 12.05. Dom Omladine Kragujevac 13.05. Klub KB Požarevac; 26.05. Centrifuga Fest u Kuli; 03.06. Dom Omladine Beograd sa Forever Storm-om, Rapid Force-om i Prisonerom…i biće još najavljeno za dalje!”

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: