Home News Consecration uskoro kreće na mini turneji po Balkanu!

Consecration uskoro kreće na mini turneji po Balkanu!

by Vedrana Dobrić
Consecration

Consecration će krajem svibnja krenuti na Balkan Carousel Tour i tim povodom posjetiti Grčku, Makedoniju i Bugarsku po prvi put…

“Radujemo se što možemo da najavimo jednu malu turneju po Balkanu na kojoj ćemo posetiti Grčku, Bugarsku i Makedoniju po prvi put. Najbolje reakcije dobijamo kada po prvi put sviramo na nekom mestu i verujemo da ni ovo neće biti izuzetak. Nastupaćemo zajedno da bendovima Khara i Chromatic Point iz Makedonije i domaćim snagama Larska. Takođe, ovo je verovatno poslednja prilika da se ljudi dokopaju Grob vinila jer je ceo tiraž skoro rasprodat i na mini turneju nosimo poslednjih desetak primeraka. Obnovili smo tiraž Cimeta na disku koji je poodavno rasprodat, a da trilogija bude kompletirana, biće po prvi put dostupne i majice sa motivom Univerzum zna. Što se setliste tiče, napravićemo presek pesama iz svih faza benda, sa blagim naglaskom na trilogiju. Imaćemo najverovatnije dve setliste u opciji, pa ćemo ih menjati na licu mesta u zavisnosti od reakcije publike. Biće zastupljene i dve aktuelne Twin Peaks i U Karkosi. Na novom albumu radimo postepeno – sporo i temeljno. Nakon turneje se vraćamo ponovo u studio da snimimo još dve pesme, pa možda tamo negde krajem avgusta ili u septembru još dve i time kompletiramo šesti album” – izjavili su zadovoljno sludgeri.

Dave Edwardson, član kultnog Neurosisa komentirao je kako se na današnjoj metal sceni većina bendova se prikloni sigurnom zvuku i drži se toga. Što nije uvijek loše, ali kada se bend ne boji spojiti više elemenata i raspoloženja u pjesmi i napiše materijal koji se razlikuje od pjesme do pjesme, od albuma do albuma, onda je taj bend zanimljiv. Consecration je jedan od takvih.

Balkan Carousel Tour

 

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: