Home News Consecration i Hill 17.11. u Božidarcu!

Consecration i Hill 17.11. u Božidarcu!

by Strahinja Rupnjak

“Dok vetar nosi miris cimeta, Consecration otvaraju vrata ka sveznajućem Univerzumu gde će vas voditi aligatori i svinje na krilima. Rinasek, Prozak? Ime leka je Consecration.”

Po završetku proljetne mini balkanske turneje na kojoj su obišli Grčku, Bugarsku i Makedoniju i festivalske ljetne sezone u okviru koje su posjetili Rumunjsku i Mađarsku, došlo je vrijeme za skoro pa tradicionalni jesenji Consecration nastup u Beogradu – u Božidarcu!

“Njihova muzika je nešto najuzbudljivije što možete čuti sa domaćih prostora iz domena čvršćih žanrova.”

Pripremajući šesti studijski album, Consecration prave pauzu sa radom u studiju i živim nastupom šetaju kroz cijelu diskografiju; sa svakog albuma izvlače poneku pjesmu koja je obilježila prošlost: “Aux” (2005-2008), “.avi” (2007-2010), trilogija “Cimet” (2011-2013), “Univerzum Zna” (2013), “Grob” (2015). “Grob” je objavljen na vinilu za zagrebački Geenger Records i pokupio je sjajne reakcije medija i publike. 

Ako prošlost diktira budućnost, “Tvin Piks” i “U Karkosi” su dva singla koji najavljuju novi materijal. Radni naziv za šesti album je “Plava Laguna”.

Hill je duo, osnovan u Beogradu 2015. godine. Čine ga Darko Marinković (bubnjevi) i Aleksandar Apostolovski (bas i sintisajzeri). Muzika koju stvaraju temelji se na stoner i sludge zvuku sa primjesama noise, drone i psychedelic momenata. Iza sebe imaju nekoliko nastupa od kojih su najznačajniji oni sa američkim Egypt u Beogradu i grčkim Naxatras u Novom Sadu.

Karte po ceni od 500 dinara možete kupiti u Felix Shop-u.

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: