Home News Cojones kreću na europsku turneju s novim albumom u izdanju Pdv-a

Cojones kreću na europsku turneju s novim albumom u izdanju Pdv-a

by Vjeran

Cojones kreću 14. listopada na austrijsko – njemačku turneju kojom će promovirati nadolazeći album “Resonate”. Nakon toura slijedi koncertna promocija u Tvornici kulture, u subotu 5. studenog.

Serija koncerata započinje 14. listopada u Halleinu, a nastavlja se u Würzburgu, Halleu, Berlinu, Regensburgu, Jeni te na rasprodanom Keep It Low festivalu u Münchenu i Fuzzfestu u Beču 22. listopada.

Cojones su bend koji čvrsto stoji iza svog imena. Kvartet satkan od masivne energije, jake glasnoće i gitarističke eksplozije. Dolaze iz Zagreba, te punih deset godina hrabro koračaju regionalnim i europskim rock n’ roll cestama.  Okupili su se 2006., gitare stavili u niski štim, te počeli svirati stoner rock. Sa nekolicinom izdanja koja uključuju split CD, dva dugosvirajuća albuma (Sunrise i Bend To Transcend), te ‘live’ materijala (Black Night – Live in Jena), uz veliki broj odsviranih regionalnih te europskih koncerata i turneja, u pravom trenutku isporučuju album Resonate. PDV u suradnji s bendom I austrijskom etiketom Panta R&E izdaje Resonate (CD/LP/Digital) kao treći dugosvirajući album Cojonesa. Izlazak je predviđen za studeni 2016.

Sa 8 pjesama između kojih nema previše odmora, glazba zvuči kao putovanje za koje ćete htjeti kupiti vlastitu kartu. Različitim uplivima u rock (pod)žanrove koje crpe iz šarenih izvora utjecaja, Cojones na ovom materijalu definitivno podižu ljestvicu gore. Materijal je sniman, miksan, produciran i masteriran u zagrebačkom Pleasentville Studios pod budnim okom Pavla Miholjevića i Jure Ferine. Za vizualni identitet albuma zaslužni su Andro Giunio i Stipan Tadić.

Resonate tour 2016.
14.10. Hallein, Vulkoplast Privat Gig
15.10. Würzburg, Immerhin
17.10. Halle, Hasi
18.10. Berlin, Urban Spree
19.10. Regensburg, Alte Mälzerei
20.10. Jena, Kuba
21.10. München, Keep it Low Festival
22.10. Wien, Fuzzfest Vienna
05.11. Zagreb, Tvornica Kulture

0 comment
0

You may also like

%d bloggers like this: