Home News Članovi benda ADRENALINE MOB doživjeli ozbiljnu saobraćajnu nesreću

Članovi benda ADRENALINE MOB doživjeli ozbiljnu saobraćajnu nesreću

by Srđan Radovanović

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se dogodila 14. 07. na auto-putu Interstate 75 u Floridi, basista benda ADRENALINE MOB, David Zablidowsky je poginuo dok je još šestoro doživjelo lakše i teže povrede, kada je šleper udario u njihov RV koji je stajao pored puta da promjeni gumu.

U vozilu je u tom trenutku bilo devet ljudi od kojih je šestoro zadobilo povrede i prebačeno u lokalne bolnice. Kako piše Gainesville.com, troje su u kritičnom stanju a ostali su stabilni, a to je poslje potvrđeno i od strane bolnice.

Tonac benda, Robert Dressler, je u trenutku nesreće bio u vozilu i kaže da se sjeća da je samo čuo glasni “bum” u trenutku udarca.

Bend je trebalo svirati u gradu St. Petersburg tu večer, a informaciju o nesreći je za Tampa Bay Times prenjela Kendra Marolf, generalni menadžer mjesta gdje je koncert trebao biti održan. Ona je rekla da je dobila telefonski poziv u kome joj je rečeno da je došlo do incidenta i da se koncert mora otkazati. Više detalja trenutno nije poznato.

Zablidowsky je postao član ADRENALINE MOB početkom godinu, nakon što je bio na turneji sa TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA, JOAN JETT AND THE BLACKHEARTS i Jeff Scott Soto.

TRANS-SIBERIAN ORCHESTRA su povodom ovog nemilog događaja izjavili saučešće obitelji. Dave Z kako su ga zvali je bio prijatelj sa svima i ovaj potresni događaj nikome nije lako pao, dok je gitarista benda TESTAMENT, Alex Skolnick napisao je da je na drugom kraju svijeta i da je ovu vijest čuo sa zakašnjenjem, ali izrazio je žaljenje povodom smrti dragog prijatelja i sjajnog muzičara s kojim je bilo uživanje svirati, a vidno potresen je bio i Jeff Scott Soto koji je rekao da je svijet ostao bez ne samo sjajnog muzičara nego i sjajnog čovjeka!

Rođen i odrastao u Brooklyn-u, New York u muzičkoj porodici, David i njegovo stariji brat Paulie su osnovali bend ZO2, koji je postao poznat 2004. godine po tome što su bili na velikoj KISS/POISON “Rock The Nation” turneji koja je trajala 3 mjeseca.

Paulie Zablidowsky je na svojoj Facebook stranici napisao da je porodica potpuno zatečena ovim događanjima i zahvalio se na riječima utjehe koje je dobio.

David je bio i priznat studijski muzičar. Diplomirao je muziku na Brooklyn College-u i svirao s mnogim poznatim imenima, među kojima su i legendarni vokal Joe Lynn Turner (RAINBOW, DEEP PURPLE) ali i SEVEN WISER.

ADRENALINE MOB su otpočeli turneju u sklopu promocije svog trećeg albuma “We The People”, koji je objavljen 2. 07. za Century Media. Ovo je ujedno bio i prvi album na kome su bili Zablidowsky ali i novi bubnjar Jordan Cannata.

Više detalja kako se priča bude razvijala!

You may also like