Home ReviewsConcerts Bomber Bar je bio središte prave heavy/power/thrash metal svirke

Bomber Bar je bio središte prave heavy/power/thrash metal svirke

by Vjeran

Bomber Bar je bio središte prave heavy/ power/thrash metal svirke

U Bomber baru 25. rujna je bio održan pravi heavy metal party, uz benodve Shocker, Bullet-Proof i Guardians of Time, u sklopu njihove Rage and Fire europske turneje.

Prvi bend koji je nastupao je bio Shocker, heavy metal iz Zagreba, sastavljen od članova već poznatih bendova (Rum Smugglers, Exer, Aztec, Perfect Gentlemnsch), koji već imaju iza sebe odrađene nastupe, među kojima je nastupanje na Valhalla festivalu u GoT, BP, S, Bomber Bar 25.09.2015-7Močvari i u Šibeniku na Hazardous Open Air festivalu. Počevši sa Breaking the Law od Judas Priesta, koncert počinje i Bomber se već polako napunio. Publika je, sve u svemu, bila ugodno iznenađena, a momci iz Shockera su dali sve od sebe, sam nastup je bio energičan, a sama setlista nije ostavila nikoga ravnodušnog, posebno tijekom autorskih stvari Voices, Devil’s Toy i laganice pod nazivom Egzodus. Čak smo mogli ćuti, dok su se ostali članovi naštimavali, obradu pjesme Raining blood od Slayera od strane gitarista, Josipa Vuksana i bubnjara Marka Vučkovića, što je ugodno iznenadilo pojedine ljude. Za kraj je heavy sastav, izveo pjesmu Warriors of the world od benda Manowar, i samim time ostavili iza sebe zadovoljnu publiku i nabrijanu atmosferu.

Takvu atmosferu su održali i talijanski heavy/thrash metal bend, Bullet-Proof. Bullet-Proof je izdao nedavno album podGoT, BP, S, Bomber Bar 25.09.2015-33 nazivom De-Generation i sada, u sklopu europske turneje od Guardians of Timea, nam dolaze u Bomber. Od početka su se momci iskazali kao živi sastav i oduševili su publiku sa svojim energičnim stilom glazbe, a i samim nastupom. Čak su natjerali prisutne slušatelje na kratki mosh pit, što ne bi trebalo nikoga čuditi, uz pjesme kao što su Instrum i De-Generation, takve stvari su zagarantirane. Jako dobar i zanimljiv bend, ali sad prelazimo na prave zvijezde večeri. A to su Guardians of Time.

Guardians of Time je norveški heavy/power metal, koji iza sebe imaju odrađene nastupe na mnogobrojnim festivalima, među kojima je nastup na “Quart Festival” i “Norway Rock Festival”, i diskografije koja se sastoji od jednog demo albuma, EP-a i četiri studio albuma Edge of Tomorrow, Machines of Mental Design, A Beautiful Atrocity i Rage and Fire. Od početka nastupa, ovaj power metal sastav se dokazao kao energčnim, a i tehnički odličnim izvođačima, sa stilom glazbe koju je najbolje uspoređivati sa bendovima kao što su GoT, BP, S, Bomber Bar 25.09.2015-38Judas Priest, Helloween i druge poznate bendove tog žanra. Sama publika je bila oduševljenja i u Bomberu se mogao samo vidjeti prizor sastavljen od mrdajućih glava i rogova u zraku, što me ne čudi s obzirom da su svirali pjesme kao što su Rage and Fire, Iron Heart, Guardians of Time i Perverse Perfection, koju je frontmen benda posvetio ženskom dijelu publike. Uz sve to, mogli smo čuti obrade, među kojima su I Want Out od Helloweena i Painkiller od Judas Priesta, koji je zaključio večer i ostavio sve prisutne sa osjećajem zadovoljstva.

Odličan nastup i odlično iskustvo za sve poklonike heavy, power i thrash metala. Bravo Guardians of Time, Bulletproof i Shocker i svaka čast Bomber baru na, najvjerojatnije, najboljem koncertu koji je ikad bio održan u njemu.

Izvještaj: Ivan Maršić

You may also like