Home News Bobby “Blitz” Ellsworth objasnio zašto Overkill nije dio velike četvorke

Bobby “Blitz” Ellsworth objasnio zašto Overkill nije dio velike četvorke

by Vedrana Dobrić
Overkill

Bobby “Blitz” Ellsworth, vokal thrash metal veterana Overkill, nedavno je u intervjuu za Metal Shock Finland objasnio zašto njegov bend nije dio “velike četvorke”. On smatra kako samo “četvorka” može prodati toliko albuma i napuniti svaku arenu. Opisao je to kao igru brojevima.

Bobby Blitz EllsworthKad bolje razmislimo, i jest igra brojevima jer je frontmen Megadetha, Dave Mustaine proširio “četvorku” na “petorku” s Exodusom, koji je oduvijek smatrao jedinstvenim.

Doduše, gitarist Exodusa, Gary Holt je izjavio kako bi “velika četvorka” mogla lako postati “velika sedmorka” kad bi među njih uvrstili Exodus, Testament i Overkill.

Vratimo se Blitzu. On je uz sve to dodao i staru njemačku školu – Kreator, Destruction i Sodom. Na kraju je ponovio kako je “velika četvorka” tu gdje je samo zato što su prodali najviše albuma. Što se tiče kvalitete glazbe, istaknuo je da posljednji albumi Exodusa zvuče jednako dobro kao i prvi dok se Metallica ponovo traži. S druge strane, gitarist Metallice, Kirk Hammett, ne može vjerovati koliko je Metallica popularnija od ostale “četvorke”.

Zaključak je jednostavan. Exodusov prvi album Bounded By Blood iz 1985., jednako je dobar kao i Kill ‘Em All jer su u to vrijeme svi svirali što su htjeli i što se nije moglo čuti na radiju. Bila je to mala grupa ljudi koja nije dozvoljavala pozerima da priđu. Nekad je bila velika čast biti dio “velike četvorke”, danas je to samo igra brojevima u kojoj Overkill ne želi sudjelovati.

\m/

You may also like

%d bloggers like this: