Home News Blind Guardian će objaviti orkestralni album

Blind Guardian će objaviti orkestralni album

by Vjeran
Blind Guardian

Blind Guardian će objaviti orkestralni album

Blind Guardian

Češki Spark TV je napravio intervju sa vokalom Blind Guardiana, Hansi Kursch-om u kojem je pjevač izjavio da bend već godinama radi na orkestralnom albumu. Live album možemo očekivati sredinom slijedeće godine, a nakon toga bend nastavlja sa radom na orkestralnom albumu, za koji Hansi kaže da će biti završen krajem 2016., a izdan u 2017. godini.

O samom albumu Hansi kaže da su ga počeli pisati prije skoro dvadeset godina, kada su radili na Nightfall in Middle – Earth albumu (1998). Kako su neke pjesme bile preorkestralne da bi se uklopile u NIME album, te su tada odlučili snimiti te pjesme u orkestralnim verzijama sa vokalom. Sve od tada bend nadopunjuje ideje i radi na tim pjesmama. Iako različit od onoga što Blind Guardian obično radi, ipak će se čuti dio od svake faze benda. Dvanaest pjesama je već završeno i postoji mogućnost i da cijeli bend svira na albumu.

O live albumu kaže da je sve snimljeno i da rade svojevrsni best of sa svih nastupa na turneji, te daće biti uvrštene izvedbe sa nastupa gdje su bend i publika dali svoj maksimum.

You may also like